Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για τις αμυντικές βιομηχανίες

Τροπολογία για τη διάσωση της δημόσιας αμυντικής βιομηχανίας, κατατέθηκε από δεκαεννέα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Θοδωρή Δρίτσα.

Η τροπολογία έχει κατ΄ αρχήν αποτρεπτικό χαρακτήρα, απαγορεύοντας την εφαρμογή διατάξεων -στις οποίες στηρίχτηκε το «μαύρο» στην ΕΡΤ- για την ΕΑΣ, την ΕΛΒΟ και τις θυγατρικές τους, αποκλείοντας την εκκαθάρισή τους και απαγορεύοντας τον εταιρικό μετασχηματισμό τους, εφόσον αυτός αποτρέπει τον έλεγχο και το μάνατζμεντ του ελληνικού Δημοσίου στις εταιρείες.

Πέραν αυτών, προτείνεται η θέσπιση του ακατάσχετου των πληρωμών που αναλογούν σε οφειλόμενους μισθούς, συντάξεις και ασφαλιστικές εισφορές, προκειμένου να εξοφληθούν κατά προτεραιότητα οι εδώ και πολλούς μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι.

Δίνεται δε, στις παραπάνω εταιρείες και τις θυγατρικές τους, ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα μέχρι το τέλος του 2014, καθιερώνεται για το ίδιο διάστημα αναστολή είσπραξης ποινικών ρητρών από τις παραπάνω εταιρείες και συγκροτείται Επιτροπή Διαπραγματεύσεων με αντικείμενο τον περιορισμό των ποινικών ρητρών «στο προσήκον μέτρο».

Το χρονικό αυτό διάστημα, κρίνεται εύλογο για να καταβληθούν στις εταιρείες και οι οφειλές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας προς αυτές, «πραγματικά και όχι λογιστικά».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα