Τσάβι: «Παράδειγμα για όλους μας ο Αμπιντάλ»

Για τον Ερίκ Αμπιντάλ και το… 2014 μίλησε ο μέσος της Μπαρτσελόνα, Τσάβι Ερνάντεθ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Sport».

Ο διεθνής Ισπανός εκδήλωσε την επιθυμία να επιστρέψει ο Αμπιντάλ στην «Μπάρτσα» και τον χαρακτήρισε παράδειγμα για όλους. Αναλυτικά όσα είπε ο διάσημος ποδοσφαιριστής:
«Θα ήθελα να επιστρέψει ο Αμπιντάλ. Το αξίζει. Αποτελεί ένα παράδειγμα για όλους, είναι ένας πολύ καλός και ευχάριστος άνθρωπος. Το 2014 δεν ήταν εύκολος χρόνος. Η μόνη καλή εξέλιξη ήταν ότι έμεινα στην Μπαρτσελόνα και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό. Όλα τα άλλα ήταν άσχημα. Ο θάνατος του Τίτο Βιλανόβα, το ότι δεν πήραμε κάποιον τίτλο, η απογοήτευση στο Μουντιάλ. Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας. Το 2015 θέλω υγεία και τίτλους. Δεν μπορούμε να μείνουμε ξανά χωρίς τρόπαιο και αυτός είναι ο βασικός μας στόχος.

Είναι δύσκολο να κάνουμε συγκρίσεις με άλλες χρονιές. Πέρσι δεν πήγαμε καλά για διάφορους λόγους, παρότι αποκτήσαμε έναν παίκτη σαν τον Νεϊμάρ και είχαμε σπουδαίους ποδοσφαιριστές που φέτος έφυγαν, όπως ο Αλέξις, ο Σεσκ και ο Βαλντές. Έχουν γίνει πολύ καλές προσθήκες. Ο Ράκιτιτς είναι γνωστής αξίας παίκτης και ήδη βοηθά πολύ, ο Ματιέ κάνει πολύ καλές εμφανίσεις, οι τερματοφύλακές μας είναι πολύ καλοί και για τον Σουάρες δεν χρειάζονται λόγια. Είναι κρίμα που τραυματίστηκε ο Βερμάελεν και περιμένουμε να μας βοηθήσει και ο Ντάγκλας που χρειάζεται χρόνο προσαρμογής, γιατί δεν είναι εύκολο να έρχεσαι για πρώτη φορά στην Ευρώπη».

Αναφερόμενος στην απαγόρευση μεταγραφών που επιβλήθηκε στην ομάδα του, δήλωσε: «Περίμενα να υπάρχει περισσότερη επιείκεια. Θεωρώ πως είναι μια μεγάλη αδικία σε βάρος της Μπαρτσελόνα, γιατί είναι ο σύλλογος που προσέχει περισσότερο από καθέναν παγκοσμίως τις ακαδημίες της και τα παιδιά που βρίσκονται εκεί. Δεν πρέπει όμως να το βάλουμε κάτω και ό,τι έγινε πρέπει να μας κάνει πιο δυνατούς».

Όσο για την… ηλικία του, τόνισε: «Ακούω εδώ και πάνω από τέσσερα χρόνια πως πλέον είμαι μεγάλος. Όμως η αλήθεια είναι πως νιώθω μια χαρά. Έχω παίξει σε όλα τα μεγάλα παιχνίδια με εξαίρεση την Παρί και αισθάνομαι χρήσιμος και σημαντικός για την ομάδα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα