Τσάνας: «Δεν ευθύνεται μόνο ο προπονητής»

Για τις εξελίξεις στην Εθνική ομάδα των Ανδρών και το κρίσιμο παιχνίδι με την Ουγγαρία μίλησε ο τεχνικός της Ελπίδων, Κώστας Τσάνας, ο οποίος αναφέρθηκε και στην ευθύνη των παικτών στα αρνητικά αποτελέσματα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο Sport 24 Radio:
«Κατ’ αρχάς, συγχαρητήρια στην εθνική παίδων, στον Βασίλη Γεωργόπουλο και τους παίκτες που πέρασαν στην τελική φάση του Euro 2015. Όσο για το παιχνίδι με την Ουγγαρία, ο τρόπος που έχουν αντιληφθεί και διαισθανθεί οι ποδοσφαιριστές την κρισιμότητα της κατάστασης και η έλευση του νέου προπονητή, πιστεύω ότι θα μας δώσουν τη νίκη. Ξέρουμε πως αντιδρούν στα δύσκολα αυτοί οι παίκτες. Τα προηγούμενα αποτελέσματα ήταν η εξαίρεση και όχι ο κανόνας.

Σαφώς, δεν φταίει μόνο ο προπονητής, οι ποδοσφαιριστές εκτελούν τις εντολές και είναι αυτοί που παίζουν στο γήπεδο. Στην ήττα από τα Φερόε οι παίκτες που έπαιζαν ήταν έμπειροι και προέρχονταν από το παγκόσμιο κύπελλο. Το ξέρουν και οι ίδιοι ότι δεν φταίει μόνο ο προπονητής. Ένας παίκτης δεν είναι καλός μόνο όταν κερδίζει η ομάδα του. Στα δύσκολα πρέπει να βγαίνουν μπροστά και αυτό πρέπει να κάνουν με την Ουγγαρία.

Και όταν είχαμε τις επιτυχίες, κερδίσαμε πολλές φορές χωρίς να παίξουμε καλά και γι’ αυτό το ξεχάσαμε γρήγορα. Ο τρόπος που θα τα καταφέρουμε έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Δεν θα μας αρέσει να κάνουμε καλή εμφάνιση και να μην κερδίσουμε. Όλοι θα προτιμήσουμε σε αυτό το ματς να πάρουμε τη νίκη και ας μην έχουμε ιδιαίτερα καλή παρουσία. Από την άλλη, θα πρέπει να μην είμαστε οπαδοί της νίκης, αλλά φίλαθλοι αυτής της ομάδας.

Η πρόοδος του ποδοσφαίρου μπορεί να μην φαίνεται ή να μην θέλουν να τη βλέπουν κάποιοι, αλλά είναι ξεκάθαρη από την πορεία των ποδοσφαιριστών στα ξένα πρωταθλήματα που αγωνίζονται.

Στην Ελπίδων μαζευόμαστε για φιλικό, το επόμενο επίσημο παιχνίδι είναι με το Λιχτενστάιν. Η δυσκολία σε αυτή την ομάδα είναι ότι δεν βρισκόμαστε συχνά. Θα κοιτάξουμε πάντως να φτιάξουμε μια άκρως ανταγωνιστική ομάδα. Η διαχείριση των παικτών είναι δύσκολη, αν δεν ξέρεις τι θέλεις από αυτά τα παιδιά. Το θέμα είναι να τους δώσουμε να καταλάβουν που βρίσκονται τώρα, όχι να ασχοληθούμε με το που θέλουν να φτάσουν».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα