Τσέλσι και Μάντσεστερ με φόντο την κούπα

Αυτό είναι το ματς της χρονιάς στην Αγγλία μέχρι το επόμενο. Η Τσέλσι και η Μάντσεστερ μάχονται στο Στάμφορντ Μπριτζ με έπαθλο τους τρεις βαθμούς που ίσως κρίνουν ένα ολόκληρο πρωτάθλημα.

Οι δύο ομάδες δεν μάχονται μόνες τους, καθώς παραμονεύει και η Άρσεναλ που με νίκη της Μάντσεστερ, ή έστω ισοπαλία, θα μπει κι αυτή στο κόλπο για το πρωτάθλημα, που μέχρι πρόσφατα έδειχνε εύκολη υπόθεση για την Τσέλσι του Μουρίνιου. Ας δούμε λίγο πως έχουν τα πράγματα βαθμολογικά.

Οι Λονδρέζοι καταλαμβάνουν την κορυφή με 73 βαθμούς και ακολουθούν η Άρσεναλ με 66 και η Μάντσεστερ με 65. Αν οι «κόκκινοι» φύγουν με τη νίκη από την πρωτεύουσα της Αγγλίας, τότε θα πλησιάσουν στους πέντε βαθμούς! Και σαν να μην έφτανε αυτό, την επόμενη αγωνιστική, παίζουν Άρσεναλ-Τσέλσι που με νίκη των «κανονιέρηδων» τα πράγματα θα γίνουν άνω-κάτω.

Το πόσο συναρπαστικό μπορεί να είναι το φινάλε του μαραθωνίου στην Αγγλία θα φανεί το βράδυ του Σαββάτου. Μέχρι τότε υπομονή. Θυμίζουμε, πάντως, πως πριν από τρία χρόνια, οι Άγγλοι έζησαν το πιο δραματικό φινάλε πρωταθλήματος όλων των εποχών, όταν το 1-2 της ΚΠΡ επί της Μάντσεστερ Σίτι στο 91’ έγινε 3-2 στο 94’ με γκολ του Αγκουέρο, γεγονός που δεν θα ξεχάσουν ποτέ οι Άγγλοι φίλαθλοι του ποδοσφαίρου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα