Τσακαλώτος: «Ο προϋπολογισμός αυτός διορθώνει λάθη του παρελθόντος»

«Το 2018 προβλέπονται 1,83 δισ. ευρώ για κοινωνική πρόνοια», τόνισε από το βήμα Ολομέλειας της Βουλής ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ταυτόχρονα εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στη Νέα Δημοκρατία.

Ο υπουργός Οικονομικών κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «εντυπωσιακό επίπεδο υποκρισίας» και κάλεσε ταυτόχρονα τη ΝΔ να ξεκαθαρίσει ποιό οικονομικό πλαίσιο προτείνει στην κοινωνία. «Να απαντήσει η ΝΔ και να ξεκαθαρίσει τη θέση της, αν θέλει πρώτα ανάπτυξη και μετά αναδιανομή όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης στο συνέδριο του κόμματος ή αν πιστεύει σε αυτό που είπε σήμερα, πρώτα αναδιανομή και μετά ανάπτυξη. Καθαρές κουβέντες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος στη Βουλή κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού 2018.

«Αυτός ο προϋπολογισμός είναι μια προσπάθεια, μέσα σε δύσκολες συνθήκες, να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος, να φέρει σταθερότητα, να βγούμε από τα μνημόνια, να βάλει τη βάση του κοινωνικού κράτους και να βελτιωθούν οι δείκτες της οικονομίας», επεσήμανε ο ίδιος.

Τέλος, εμφανίστηκε αισιόδοξος και για το τραπεζικό σύστημα τονίζοντας ότι «οι τράπεζες έχουν 22 δισ. ευρώ “καβάντζα” για να αντιμετωπίσουν τα crash test και τα κόκκινα δάνεια».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα