ΤΣΙΑΡΑΣ: “Η κυβέρνηση μέσω της ισοπέδωσης επιχειρεί να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη”

«Με τον τρόπο που λειτουργεί ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ δημιουργούνται συνθήκες διχασμού της ελληνικής κοινωνίας» δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Καρδίτσας, Κώστας Τσιάρας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση, ειδικά αυτή την περίοδο, θέλει να δημιουργήσει ισοπέδωση στα πάντα, προφανώς γιατί μέσα από τη δική της ιδεολογική προσέγγιση η ισοπέδωση με το χαμήλωμα και των προσδοκιών και των ικανοτήτων και των επιδόσεων των Ελλήνων πολιτών θα δημιουργήσει συνθήκες χειραγώγησης από τη δική της πλευρά σε μελλοντικό χρόνο, αλλά βεβαίως και από την Αριστερά, όπως η ίδια την εννοεί», ανέφερε ο κ. Τσιάρας και πρόσθεσε: «Η Ν.Δ. έχει μία εντελώς διαφορετική άποψη, πιστεύει ότι η ελληνική κοινωνία πρέπει να κάνει βήματα μπροστά και βήματα προς τα πάνω, θα πρέπει το παράδειγμά μας να είναι το παράδειγμα του καλύτερου και όχι το παράδειγμα του χειρότερου».

Ο γραμματέας της ΚΟ της Ν.Δ. χαρακτήρισε τα νομοσχέδια που ψηφίστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα «ένα κενό γράμμα, μία νομοθέτηση που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα». «Μέσα σε αυτό το συνολικό πλαίσιο έχουμε καθημερινά μία καταιγίδα τροπολογιών, 30 με 40 τροπολογίες κάθε μέρα, που είναι ένας ανεξέλεγκτος αριθμός και μία πρακτική που αντίκειται σε μία γενικότερη καλή νομοθέτηση», είπε, εξηγώντας ότι «με τις υπουργικές τροπολογίες, που αποτελούν περίπου 70% των τροπολογιών, είναι σαν να μην ξέρουν οι υπουργοί τι να νομοθετήσουν και να έρχονται την τελευταία στιγμή, μία ώρα πριν τελειώσει το νομοσχέδιο και να καταθέτουν μία τροπολογία, για την οποία δεν υπάρχει ούτε έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, άρα δεν μπορούμε να ξέρουμε τι δαπάνες θα χρειαστούν, άρα δεν ξέρουμε που μπορεί να οδηγηθεί ο κρατικός προϋπολογισμός, δεν υπάρχει έκθεση ή εισήγηση της επιστημονικής επιτροπής της Βουλής, άρα μπορεί να προκύπτουν ζητήματα νομικά, νομιμότητας, συνταγματικότητας».

«Είναι προφανώς η γνωστή λογική που έχει επικρατήσει σε κάποιες χώρες, όπως η Βενεζουέλα, που αν θέλουμε να επιβάλλουμε τον δικό μας νόμο και τη δική μας τάξη, αρκεί να βρούμε τους τρόπους -είτε με προπαγάνδα, είτε με μία πολιτική, που πολλές φορές δε γίνεται αντιληπτή από την πλειοψηφία- και θα μπορούμε να περάσουμε τους δικούς μας νόμους, τους δικούς μας κανόνες, τα δικά μας μηνύματα».

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα