ΤΣΙΟΔΡΑΣ: “Ο πολίτης πληρώνει για να υπάρχει αποκομιδή των απορριμμάτων”

Στο σοβαρό πρόβλημα με την αποκομιδή των απορριμμάτων, τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ, αλλά και το θέμα Καμμένου αναφέρθηκε ο Δημήτρης Τσιόδρας σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Ο εκπρόσωπος του Ποταμιού απαντώντας στο ερώτημα για το πως θα πληρώνονται ιδιώτες και ιδιωτικές εταιρείες εάν μπουν στο κομμάτι της αποκομιδής των απορριμμάτων, είπε πως «θα πληρώνονται με τον ίδιο τρόπο που πληρώνουν τώρα οι πολίτες για την αποκομιδή των απορριμμάτων».

Επιπλέον ο εκπρόσωπος τύπου του Ποταμιού είπε ότι «ο πολίτης τώρα πληρώνει, προκειμένου να έχει κάποιες υπηρεσίες από τον δήμο του και μέσα σε αυτές είναι και η αποκομιδή των απορριμμάτων». Ακόμη ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι θα πρέπει να ξεκινήσει μια συζήτηση για το τι κάνουμε με τα σκουπίδια. Όπως είπε, έχουμε παράνομες χωματερές.

Από την άλλη πλευρά, ο εκπρόσωπος Τύπου, αναφέρθηκε και στην κλήση του ΥΠΕΘΑ Πάνου Καμμένου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας με αφορμή την αποκάλυψη των συνομιλιών του με ισοβίτη.

«Είναι πρωτοφανές να έχεις υπουργό στην κυβέρνηση ο οποίος συνομιλεί με ισοβίτη. Δεν καταλαβαίνω ποιος είναι ο λόγος που κάποιος υπουργός μπορεί να συνομιλεί με κάποιον κατάδικο» σημείωσε, ενώ πρόσθεσε πως «ο ισοβίτης χρειαζόταν κάποια παρέμβαση υπουργού ή θα του παρείχε κάποια κάλυψη για να πει την αλήθεια; Ποια είδους παρέμβαση μπορεί να κάνει υπουργός σε κάποιον για να καταθέσει στη δικαιοσύνη; Δεν είναι το πιο λογικό σε μια χώρα να πει εάν κάποιος ισοβίτης θέλει να συνομιλεί με έναν υπουργό, αυτός θα πρέπει είτε να είναι υπουργός Δικαιοσύνης αν και δε νομίζω ότι χρειάζεται τέτοια είδους παρέμβαση, είτε να δοθεί παραγγελία».

Παράλληλα ανέφερε πως «αυτό το πράγμα, δηλαδή να παίρνει κάποιος υπουργός, που δεν είναι υπουργός Δικαιοσύνης και να συνομιλεί με έναν ισοβίτη προκειμένου να καταθέσει στη δικαιοσύνη δεν ξέρω τι είδους συνομιλία είναι αυτή. Από μόνο του αποτελεί ένα τεράστιο σκάνδαλο, δηλαδή ότι η κυβέρνηση παρέχει πλήρη στήριξη στον υπουργό. Αυτό δεν θα μπορούσε να συμβεί σε καμία χώρα που λειτουργεί το κράτος δικαίου».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα