ΤΣΙΟΔΡΑΣ: “Ο Τσακαλώτος θεατής στο παζάρι Σόιμπλε-Τόμσεν”

“Το μόνο που τη νοιάζει είναι πως θα σερβίρει ένα νέο παραμύθι «πουλώντας» στο εσωτερικό ως επιτυχία ό,τι και αν της δώσουν”. Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωση του ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην διαπραγμάτευση. Ταυτόχρονα ο κ. Τσιόδρας επισείει τον κίνδυνο η χώρα να εισέλθει σε νέο κύκλο αβεβαιότητας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Τσιόδρα είναι:

“Οι παλινωδίες είναι μόνιμο χαρακτηριστικό της κυβέρνησης. Όπως και τα ψέματα για να καλύψει την διαπραγματευτική της ανεπάρκεια. Μετά το «ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα» του κ.Τσίπρα πριν ψηφιστεί το πακέτο των 4.8 δισ., αποδείχθηκε ψέμα και το «toο good to be true» για το χρέος. Παρά την προειδοποίησή μας εδώ κι ένα χρόνο, να προχωρήσουμε σε εθνική συνεννόηση και να μην φθάσουμε να συζητάμε για το χρέος κατά την προεκλογική περίοδο της Γερμανίας, ο κ.Τσίπρας έκανε το αντίθετο. Αφού του τέλειωσαν τα άλλα επικοινωνιακά παιχνίδια, θεώρησε ότι μπορεί να βρει νέο στο ζήτημα του χρέους.

Είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να μπει η χώρα σε νέο κύκλο αβεβαιότητας. Και αυτό θα συμβεί αν δεν μπούμε στο Πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που θα πρέπει να είναι ο πρώτος άμεσος στόχος. Προϋπόθεση γι΄ αυτό είναι η περιγραφή μέτρων για το χρέος που θα επιτρέψουν στην ΕΚΤ να δώσει το «πράσινο φως» ώστε να πετύχουμε μια καλή λύση μετά τις γερμανικές εκλογές. Η Ελλάδα, δυστυχώς, προσέρχεται στη διαπραγμάτευση δίχως πρόταση. Ο κ. Τσακαλώτος περιμένει έξω από την πόρτα για να δει τα αποτελέσματα του παζαριού Τόμσεν-Σόιμπλε. Επειδή το ζήτημα του χρέους είναι εθνική κι όχι κομματική υπόθεση, χρειάζεται συνεννόηση για τη διαμόρφωση εθνικού σχεδίου. Αλλά η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, το χειρίζεται όπως όλα τα θέματα: με ερασιτεχνισμό και αδιανόητη προχειρότητα. Το μόνο που τη νοιάζει είναι πως θα σερβίρει ένα νέο παραμύθι «πουλώντας» στο εσωτερικό ως επιτυχία ό,τι και αν της δώσουν”.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα