Τσουχτερό πρόστιμο για την ΑΕΚ που απέφυγε τα χειρότερα

Το χειρότερο σενάριο της αφαίρεσης βαθμών λόγω των επεισοδίων που εκτυλίχθηκαν εκτός ΟΑΚΑ πριν από την έναρξη του ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ απέφυγε η ΑΕΚ.

Συγκεκριμένα, όπως αποφάσισε το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της Super League, η «Ένωση» τιμωρήθηκε μόνο με (τσουχτερό) πρόστιμο ύψους, 67.000 ευρώ και έτσι απέφυγε την ποινή που θα της στοίχιζε και βαθμολογικά.

Επιπλέον, δεν της επιβλήθηκε ούτε ποινή της έδρας, με την ΑΕΚ να υποδέχεται τον Πλατανιά έχοντας τη στήριξη των οπαδών της, σε ένα ματς που έχει οριστεί γενική είσοδος με 5 ευρώ και τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση των πληγέντων από τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική.

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο πήρε τις παρακάτω αποφάσεις:

10η αγωνιστική

Α) ΠΑΕ ΑΕΚ: «Βάσει των αναφερομένων στο από 05/11/2017 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 05/11/2017 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και στην υπ’ αριθμ. πρωτ. 2247/17/2239126 από 07-11-2017 αναφορά συμβάντων της αστυνομίας, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή εξήντα επτά χιλιάδων ευρώ

Α) ΠΑΕ ΑΕΛ: «Με την παρούσα μας, σας διαβιβάζουμε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 36137/9-11-2017 Πειθαρχική Δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, καλώντας σας συνάμα, όπως παραστείτε ενώπιόν μας, κατά την εκδίκασή της: Απαλλάσσει την εγκαλουμένη της πειθαρχικής παραβάσεως που της αποδόθηκε με την από 9-11-2017 δίωξη του Υπεύθυνου Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, κατ’ εφαρμογή της διατάξεως του άρθρου 23 παρ. 2 περ. στ΄ του ΠΚ της ΕΠΟ, λόγω εξόφλησης της οφειλής (βλ. το από 14-11-2017 γραμμάτιο είσπραξης της Τράπεζας Πειραιώς).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα