“Τσουχτερό” πρόστιμο θα πληρώνουν όσοι κάνουν σεξ επί πληρωμή στη Γαλλία

Παράνομη κρίθηκε από τη γαλλική Βουλή η πορνεία και θα πληρώνουν πρόστιμο  όσοι κάνουν σεξ επί πληρωμή στη χώρα. Σύμφωνα με νομοσχέδιο του εγκρίθηκε από τη Βουλή όσοι πηγαίνουν στα πορνεία, θα πληρώνουν πρόστιμο 1500 ευρώ. Αν δεν… συνετιστούν και ξαναπάνε, θα πληρώσουν 3750 ευρώ και θα τους «μαυρίσουν» και το ποινικό μητρώο. Αντίθετα, δεν προβλέπονται κυρώσεις για τις εκδιδόμενες.

Ακόμα, οι παραβάτες θα πρέπει να παρακολουθήσουν μαθήματα για τις δυσάρεστες συνέπειες της πορνείας. Στόχος του νόμου πάντως είναι να αντιμετωπιστούν τα αλλοδαπά κυκλώματα πορνείας και να βοηθηθούν εκδιδόμενα άτομα που θέλουν να απομακρυνθούν από το «χώρο». Ανάμεσα στα μέτρα, η έκδοση προσωρινής άδειας παραμονής για μετανάστες που απομακρύνονται από την πορνεία και ένα επίδομα προσωρινής παραμονής, ύψους 336 ευρώ το μήνα.

Ο αριθμός των εκδιδομένων ατόμων στη Γαλλία, υπολογίζεται σε 40.000. Ομως, όπως σημειώνει η Le Figaro, ο αριθμός αυτός αμφισβητείται λόγω της νέας τεχνολογίας και των κινητών τηλεφώνων που κάνουν το τοπίο πιο θολό.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα