Τυπικά παράνομη και όχι καταχρηστική η απεργία-αποχή διαρκείας της ΑΔΕΔΥ

Παράνομη αλλά μόνο για τυπικούς λόγους και όχι καταχρηστική, κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας , η απεργία-αποχή διαρκείας της ΑΔΕΔΥ από τη διαδικασία αξιολόγησης του προσωπικού των δημοσίων υπηρεσιών. Το δικαστήριο δεν κήρυξε την απόφαση προσωρινώς εκτελεστή, όπως ζητούσαν τα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητής Μεταρρύθμισης, δηλαδή δεν επέβαλε τη διακοπή της απεργίας.

Η αποχή κρίθηκε παράνομη επειδή δεν τηρήθηκαν ορισμένες διατυπώσεις που επιβάλλει ο νόμος κατά την κήρυξή της, όπως ότι θα έπρεπε να δοθεί σχετική εξουσιοδότηση από το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ στην εκτελεστική της επιτροπή.
Η απόφαση του δικαστηρίου πρακτικά σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα μπορούν να ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης συνεχίζοντας παράλληλα την απεργία.

Η ΑΔΕΔΥ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
«Το Δικαστήριο εξέδωσε σήμερα, Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014, απόφαση, όπου έκρινε την απεργία – αποχή, από κάθε ενέργεια σχετική με την αξιολόγηση, παράνομη για τυπικούς λόγους, όχι όμως προσωρινά εκτελεστή.
Θα ακολουθήσει έφεση εντός τριών ημερών από την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κατά της απόφασης και μέχρι να εκδικαστεί, η απεργία συνεχίζεται κανονικά και νόμιμα.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους συναδέλφους να συνεχίσουν την αποχή – απεργία από κάθε αξιολογική διαδικασία.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα συνεδριάσει σήμερα, Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014 και ώρα 13:00 για να καθορίσει τις παραπέρα κινήσεις μας. Μετά τη λήξη της συνεδρίασης θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση των συναδέλφων».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα