Τόπε και το ‘κανε!

Tην τελευταία λέξη σε μία σπουδαία ποδοσφαιρική πορεία αλλά και τη στερνή του εμφάνιση στα social media πραγματοποίησε την Τετάρτη (3/1) ο Βίκτορ Βαλδές που πήρε την απόφαση να εξαφανιστεί για όλους, εκτός από την οικογένειά του.

Στη διόλου ευκαταφρόνητη καριέρα του κέρδισε τα πάντα: Έξι πρωταθλήματα Ισπανίας, 3 Τσάμπιονς Λιγκ, 3 Κύπελλα Ισπανίας, 6 Σούπερ Καπ Ισπανίας, 3 Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων, 1 Σούπερ Καπ Ευρώπης, 1 Κύπελλο Βελγίου και πάνω απ’ όλα, 1 Euro από το 2012 κι ένα Παγκόσμιο Κύπελλο από το 2010!

Σε ηλικία 35 ετών, ο άλλοτε διεθνής Ισπανός τερματοφύλακας πήρε την απόφαση να αποσυρθεί και τώρα πια θα πορευθεί στη ζωή του ως… κοινός θνητός. Η τελευταία ανάρτησή του στον πλασματικό κόσμο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ήταν η φωτογραφία ενός δρόμου. «Ευχαριστώ για όλα» ήταν το μήνυμα που τη συνόδευε.

Και στη συνέχεια διέγραψε τα πάντα. «Έκλεισε» τα προφίλ του στο instagram και στο twitter. Δεν υπάρχει πια εκεί. Θα βρίσκεται στο σπίτι του, δίπλα στην οικογένειά του, παρέα με τους φίλους του.

Πόσοι το περίμεναν; Λίγοι. Ήταν αυτοί που γνώριζαν πολύ καλά ότι ο Βαλδές δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να κάνει πράξη τη δήλωση του, το 2015 σε μέσο της Κολομβίας. «Όταν θα σβήσει το φως, μια μέρα, θα είμαι με τα παιδιά μου, μαθαίνοντάς τους τι μπορούν να καταφέρουν όταν ανάψει το φως. Ελπίζω όταν σβήσω το φως θα είναι πολύ δύσκολο να με βρείτε» είχε πει αλλά ελάχιστοι τον είχαν πιστέψει.

Δεν ήταν πάντα έτσι ο Ισπανός τερματοφύλακας. Ο σοβαρός τραυματισμός του το 2014, όταν αγωνιζόταν με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα σε παιχνίδι κόντρα στη Θέλτα, άλλαξε πολύ τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπιζε το ποδόσφαιρο. Άρχισε τότε να συνειδητοποιεί ότι δεν κάνει κάτι ιδιαίτερο, ότι τελικά δεν είναι τόσο ξεχωριστός από όσο πίστευε. Έκανε απλά μια δουλειά…

«Τότε κατάλαβα ότι αυτό που ζω είναι η πραγματικότητα. Το ποδόσφαιρο μπορεί να σου πάρει τα μυαλά, είναι μια φούσκα, μια απάτη». Ήταν εκείνες οι ημέρες που έπρεπε να πηγαίνει κάθε μέρα στην κλινική για θεραπεία. Τότε κατάλαβε ότι παρά τη δόξα και τα εκατομμύρια ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό του ήταν τελικά ανήμπορος.

«Ήταν οδυνηρό, αλλά ταυτόχρονα διδακτικό. Συνειδητοποίησα την αξία των απλών πραγμάτων. Καλούσα ένα ταξί και έπρεπε να το πληρώσω. Δεν το είχα κάνει ποτέ πριν. Ζούσα σε έναν ψεύτικο κόσμο. Όλα τα είχαν έτοιμα για εμένα άλλοι, ώστε εγώ να παίζω μόνο μπάλα. Δεν ήξερα πως είναι να ζεις πραγματικά».

Ο Βίκτορ Βαλδές γεννήθηκε στις 14 Ιανουαρίου 1982 στην Οσπιταλέτ ντε Λιοβρεγάτ, στα νοτιοδυτικά της Βαρκελώνης. Αγωνίστηκε στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα και φόρεσε τη φανέλα της πρώτης ομάδας μέχρι το 2015, όταν πήρε μεταγραφή στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Με τους «μπλαουγκράνα» κέρδισε πέντε φορές το τρόπαιο Θαμόρα, το οποίο δίνεται στον καλύτερο τερματοφύλακα του ισπανικού πρωταθλήματος. Eίναι, επίσης, ο πορτιέρο με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία της Μπαρτσελόνα, ξεπερνώντας τον Άντονι Θουμπιθαρέτα.  Αγωνίστηκε, επίσης, στη Σταντάρ Λιέγης και στη Μίντλεσμπρο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα