«Τώρα ανακάλυψε το νόμο ο Κορκίδης;»

.Με λακωνικό τρόπο σχολίασε την παραίτηση του Βασίλη Κορκίδη από τη Νέα Δημοκρατία ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, μετά την απόφαση για  το άνοιγμα των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές του έτους σε 13 περιοχές της χώρας.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας το πρωί σε εκπομπή του Mega υπογράμμισε τα ακόλουθα: «Ο Κορκίδης όταν κατέβηκε υποψήφιος ήξερε το νόμο. Τώρα τον ανακάλυψε;» απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.

Ο κ. Γιακουμάτος είπε, μεταξύ άλλων, ότι υπάρχει πρόβλεψη στο νόμο ώστε να ανοίξουν τα καταστήματα και σε άλλες περιοχές -σε περίπτωση που το ζητήσουν οι καταστηματάρχες- κατόπιν των ανάλογων κινήσεων του εκάστοτε περιφερειάρχη.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης εξήγησε ότι αποφασίστηκε το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου στη Ραφήνα, καθώς είναι το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της Αττικής και έχει μεγάλη τουριστική κίνηση.

Αναφορικά με το άνοιγμα των καταστημάτων στα νησιά της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου -τα οποία πάντα ήταν ανοικτά τις Κυριακές- διευκρίνισε ότι συμπεριελήφθησαν στη σχετική υπουργική απόφαση, καθώς η λειτουργία τους ήταν παράνομη.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα