Υεμένη: Nαυάγιο με 70 νεκρούς μετανάστες

Τραγωδία σημειώθηκε στα ανοικτά της Υεμένης, στην είσοδο της Ερυθράς Θάλασσας, αφού 70 μετανάστες από την Αιθιοπία πνίγηκαν στο ναυάγιο ενός πλεούμενου.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Υεμένης, το πλεούμενο, το οποίο μετέφερε αυτούς τους παράτυπους μετανάστες που προέρχονταν από το Κέρας της Αφρικής, ναυάγησε στα ανοικτά της Αλ-Μάχα, ενός λιμανιού της χώρας, κοντά στα στενά Μπαμπ αλ-Μαντέμπ.

Στην ανακοίνωση δεν διευκρινιζόταν πότε έγινε το ναυάγιο, το οποίο προκλήθηκε, σύμφωνα με το υπουργείο, εξαιτίας των κακών μετεωρολογικών συνθηκών.
“Όλοι οι επιβάτες είναι νεκροί. Ήταν 70 στον αριθμό, όλοι τους Αιθίοπες”, πρόσθεσε το υπουργείο.

Τα θανατηφόρα δυστυχήματα είναι συχνά μεταξύ των Αφρικανών μεταναστών που προσπαθούν να φθάσουν στην Υεμένη μέσω της Ερυθράς Θάλασσας και του κόλπου του Άντεν.

Στις 31 Μαΐου, 60 Σομαλοί και Αιθίοπες μετανάστες, καθώς και δύο Υεμενίτες, μέλη του πληρώματος, πνίγηκαν στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης όταν ναυάγησε το πλεούμενό τους.

Οι Αφρικανοί μετανάστες, κυρίως Αιθίοπες και Σομαλοί που προσπαθούν να διαφύγουν από τη φτώχεια ή τη βία, φθάνουν συνήθως στη νότια Υεμένη με πλοίο, πριν συνεχίσουν προς τα σύνορα της πλούσιας σε πετρέλαιο Σαουδικής Αραβίας.

Στη διάρκεια των πέντε τελευταίων ετών, περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι, κυρίως Σομαλοί, Αιθίοπες και Ερυθραίοι, έφθασαν στην Υεμένη μέσω του κόλπου του Άντεν και της Ερυθράς Θάλασσας, πάνω σε υπερφορτωμένα σκάφη.

Η Υεμένη υποδέχεται μέχρι 2 εκατομμύρια μετανάστες, που στη μεγάλη πλειονότητά τους διεισδύουν παράνομα στη χώρα αυτή της Αραβικής χερσονήσου, σύμφωνα με ανεπίσημες εκτιμήσεις τις οποίες επικαλούνται εμπειρογνώμονες, καθώς και οι ανθρωπιστικές ενώσεις.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα