«Υλικό για πολιτική γελοιογραφία η σημερινή κατάσταση στη Ν.Δ.»

Τον κυβερνητικό εκπρόσωπο επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, Ευάγγελο Αντώναρο, φιλοξένησε στη ραδιοφωνική του συχνότητα το Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, με το στέλεχος της Ν.Δ. να χαρακτηρίζει γελοία την κατάσταση που δημιουργήθηκε στο κόμμα μετά την αποτυχία διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών της περασμένης Κυριακής.

Επικαλούμενος το γεγονός ότι έχει «γεννηθεί μέσα στο πολιτικό σκίτσο» ως γιος ενός εκ των κορυφαίων Ελλήνων σκιτσογράφων (σ.σ. του Αρχέλαου Αντώναρου), ο Ευ. Αντώναρος είπε ότι η σημερινή κατάσταση στη Ν.Δ. αποτελεί υλικό για πολιτική γελοιογραφία.

«Υπήρχαν και στο παρελθόν εντάσεις», υπενθύμισε ο κ. Αντώναρος στις εσωκομματικές εκλογές, αλλά: «αυτό δεν αίρει καθόλου τη γελοιότητα της κατάστασης που προκλήθηκε την προηγούμενη Κυριακή -και χρησιμοποιώ συνειδητά αυτή τη σκληρή λέξη- και το θυμό τον οποίο προκάλεσε σ’ όλους τους ανθρώπους, που θέλησαν να πάνε, να καταθέσουν την άποψή τους, την ψήφο τους, για τη μελλοντική ηγεσία της ΝΔ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου «τις πταίει», ο κ. Αντώναρος απάντησε πως είναι υπέρ της απόδοσης ευθυνών και πιστεύει ότι υπάρχει μία ανεπαρκέστατη Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, που δεν μπόρεσε να οργανώσει αυτή τη διαδικασία.

«Έχουν πέσει όλοι να “φάνε” το Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τον οποίο εγώ στηρίζω, σας το λέω ευθέως. Τότε είχε κατηγορηθεί ότι μπήκε στην ΚΕΦΕ σαν ταύρος εν υαλοπωλείο και είπε ότι γίνονται τέρατα και σημεία και επικρίθηκε. Πρέπει να αποφασίσουν αυτοί που τον επικρίνουν τι θέλουν, να τον έχουν μακριά ή κοντά; Εγώ νομίζω ότι κράτησε ως προσωρινός πρόεδρος τις αποστάσεις που έπρεπε», είπε ο κ. Αντώναρος και πρόσθεσε:

«Πιστεύω πως δεν πρέπει να παραιτηθεί ο κ. Μεϊμαράκης κι εγώ από χθες έχω απευθύνει κατ’ ιδίαν έκκληση στο Βαγγέλη Μεϊμαράκη και την κάνω και δημόσια, να μείνει στη θέση του. Διότι αυτή τη στιγμή είναι απαραίτητο να έχουμε έναν πρόεδρο, μέχρι την εκλογή του οριστικού προέδρου, ο οποίος θα έχει την κοινοβουλευτική παρουσία που απαιτείται στα δύσκολα νομοσχέδια, που έρχονται στη Βουλή. Διαφορετικά η σημερινή κυβέρνηση θα είναι ανεξέλεγκτη».

Στην αναφορά του δημοσιογράφου για πληροφορίες, σε πολλά μέσα ενημέρωσης, ότι ο κ. Μεϊμαράκης ενδέχεται να παραιτηθεί στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματος, ο κ. Αντώναρος απάντησε ότι δεν έχει τέτοιες πληροφορίες από τον ίδιο.

Για το ρόλο, που θα έπαιζε ενδεχόμενη παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή:

«Είμαι κατά των παρεμβάσεων, το λέω ευθέως. Πρέπει να τα βρούνε οι τέσσερις υποψήφιοι μεταξύ τους. Νομίζω ότι μία παρέμβαση Καραμανλή δεν θα βοηθούσε καθόλου κι έχω την αίσθηση ότι δεν πρόκειται να γίνει. Χωρίς να είμαι, το λέω, ποτέ εκπρόσωπος του Κώστα Καραμανλή. Όχι παρεμβάσεις, ηρεμία και λόγος πολιτικός, που έλειψε αυτό το διάστημα. Και μία καλή εταιρεία Πληροφορικής, που δόξα τω Θεώ, υπάρχουν τέτοιες στη χώρα μας», κατέληξε ο κ. Αντώναρος.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα