Υλικό παιδικής πορνογραφίας σε υπολογιστή Γερμανού βουλευτή

Μεγάλο σκάνδαλο έχει προκύψει στη Γερμανία με τη συμμετοχή ενός βουλευτή και ενός υπουργού. Όλα ξεκίνησαν στον Καναδά, όταν οι αρχές της χώρας συγκέντρωσαν στοιχεία που έδειχναν ότι ο σοσιαλδημοκράτης βουλευτής Σεμπάστιαν Εντάτι κατείχε παιδικό πορνογραφικό υλικό. Την Τρίτη που μας πέρασε η αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στο σπίτι και το γραφείο του γερμανού σοσιαλδημοκράτη πολιτικού και κατέσχεσε υπολογιστές και σκληρούς δίσκους. Όλως τυχαίως, λίγες μέρες νωρίτερα και συγκεκριμένα την προηγούμενη Παρασκευή ο Εντάτι παραιτήθηκε, λόγω υγείας.

Η υπόθεση όμως περιπλέκεται ακόμη περισσότερο, όπως γράφουν «τα Νέα», καθώς φαίνεται πως ο νυν υπουργός Αγροτικής Πολιτικής Χανς-Πίτερ Φρίντριχ είχε ειδοποιήσει, από τον περασμένο Οκτώβριο, τον Σίγκμαρ Γκάμπριελ, ηγέτη του SPD, ότι ο Εντάτι είναι αντικείμενο διεθνούς έρευνας για παιδική πορνογραφία. Τότε, ο Φρίντριχ ήταν υπουργός Εσωτερικών.

Το γεγονός παραδέχθηκε ο αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Τόμας Οπερμαν. Αν αυτό ισχύει, ο Φρίντριχ έχει παραβιάσει τη γερμανική νομοθεσία περί διαρροής κρατικών μυστικών.   Γι’αυτόν τον λόγο, πληθαίνουν οι φωνές στη Γερμανία, που ζητούν την παραίτηση του υπουργού Αγροτικής Πολιτικής, ενώ παράλληλα, η αντιπολίτευση καλεί τις αρχές να προβούν σε διεξοδική διερεύνηση όλων των κατηγοριών. Το βασικό ερώτημα που προκύπτει είναι αν και ο ίδιος ο Εντάτι είχε ειδοποιηθεί για την έρευνα εις βάρος του. Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, φαίνεται πως δεδομένα έχουν διαγραφεί πολλές φορές από τους σκληρούς δίσκους του πρώην βουλευτή. Ο ίδιος ο βουλευτής αρνείται τις κατηγορίες και μέχρι στιγμής η εισαγγελία δεν έχει πάρει θέση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα