Υλοποίηση του προγράμματος «ΔΙΑΤΡΟΦΗ» σε απομακρυσμένες και αγροτικές περιοχές

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου για την επέκταση του Προγράμματος Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής – ΔΙΑΤΡΟΦΗ σε απομακρυσμένες και αγροτικές περιοχές.

Το έργο της επέκτασης χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Στόχος του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Στο έργο συμμετέχουν 13 δημοτικά σχολεία με 1.115 μαθητές σε ευπαθείς περιοχές της Ξάνθης, Ημαθίας, Πιερίας, Θεσσαλονίκης και Ροδόπης. Από τον Δεκέμβριο του 2014 έως σήμερα έχουν διατεθεί στα σχολεία αυτά περίπου 76.660 γεύματα.

Στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ συμμετέχουν φέτος περισσότεροι από 23.800 μαθητές, οι οποίοι φοιτούν σε σχολεία κοινωνικοοικονομικά ευπαθών περιοχών της χώρας, όπου έχουν καταγραφεί τα υψηλότερα ποσοστά επισιτιστικής ανασφάλειας.

Σε όλους τους μαθητές των σχολείων που συμμετέχουν προσφέρεται καθημερινά ένα δωρεάν, υγιεινό γεύμα, με στόχο τη μείωση της επισιτιστικής ανασφάλειας και την υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών. Συνολικά, από την έναρξη του προγράμματος έχουν διατεθεί περισσότερα από 10.000.000 γεύματα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα