“Υπάρχει πολύ κρυμμένος πλούτος στην Ελλάδα που έχει μεταφερθεί στο Λονδίνο”

Για κρυμμένο πλούτο που υπάρχει στην Ελλάδα έκανε λόγο ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ μιλώντας στο Oxford Union. Παράλληλα ο πρόεδρος του Eurogroup αναφέρθηκε και στο χρέος λέγοντας πως “είναι πλέον ώρα για ελάφρυνση του”.

Από το καλοκαίρι, το Eurogroup ήταν πολύ πιο παραγωγικό, τώρα ήρθε η ώρα να συζητήσουμε για ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας, δήλωσε αρχικά ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ. Όπως επισήμανε, το ελληνικό χρέος είναι τόσο μεγάλο και η ελληνική οικονομία τόσο ασταθής, που δημιουργείται μεγάλο ζήτημα.

“Δεν θέλουμε να ξεφορτωθούμε το χρέος – δεν θα υπάρξει κούρεμα, όμως θέλουμε να βρούμε τρόπους για να ελαφρύνουμε το χρέος”, τόνισε.

“Το επόμενο Eurogroup είναι στις 24 Μαΐου, δεν θέλουμε να επιστρέψουμε σε «mode κρίσης», είναι επιβλαβές για την Ευρώπη και την Ελλάδα. Ας λύσουμε το θέμα”, συμπλήρωσε.

Κατά τον κ. Ντάισελμπλουμ, “το γεγονός είναι πως η Ελλάδα χρειάζεται να λάβει δύσκολα μέτρα, ποτέ δεν θα το αρνούμουν αυτό. Ο κόσμος πρέπει να πληρώνει φόρους, δεν θα είναι δημοφιλές αυτό ιδιαίτερα σε μια περίοδο κρίσης, όπως πρέπει να συμβεί προκειμένου να «χτιστεί» μια χώρα”.

“Υπερασπίζομαι αυτό που κάνουμε στην Ελλάδα, είναι σκληρά μέτρα όμως πρέπει να υλοποιηθούν”, υπογράμμισε, συμπληρώνοντας ότι “το πιο λυπηρό στο θέμα της Ελλάδας είναι πως υπάρχει πολύς πλούτος, όμως είναι κρυμμένος ή έχει μεταφερθεί στο Λονδίνο”.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ τόνισε παράλληλα πως η πολιτική και οικονομική σταθερότητα είναι πολύ σημαντικές στην απόφαση των επενδυτών θα επενδύσουν σε μια χώρα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα