Υπέβαλε την παραίτησή του ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης, Έρικ Χόλντερ

Ευατόν εκτός αμερικανικής κυβέρνσηης έθεσε ο (πρώην πια) υπουργός Δικαιοσύνης, Έρικ Χόλντερ, βάζοντας έτσι τέλος σε μία 26χρονη καριέρα στην αμερικανική δικαιοσύνη. Ο  Ερικ Χόλντερ, ο οποίος  ήταν ο πρώτος μαύρος που είχε καταλάβει αυτό το αξίωμα, είχε διορισθεί  το 2008 από τον Μπαράκ Ομπάμα.

Ο 63χρονος Χόλντερ έβαλε τέλος σε μία 26χρονη καριέρα στην αμερικανική δικαιοσύνη. Ο Χόλντερ είχε διορισθεί το 1993 στη θέση του ομοσπονδιακού εισαγγελέα της Ουάσινγκτον και στη συνέχεια δεύτερος την ιεραρχία του υπουργείου Δικαιοσύνης, το 1997. Κατά το τελευταίο διάστημα διακρίθηκε για τους χειρισμούς του για την άμβλυνση της έντασης στο Φέργκιουσον του Μισούρι, έπειτα από τον φόνο νεαρού μαύρου από λευκό αστυνομικό, ενώ η μεταρρύθμιση του σωφρονιστικού συστήματος που εισήγαγε τον Σεπτέμβριο του 2013 συνέβαλε στη μείωση των κρατουμένων στις ΗΠΑ για πρώτη φορά από τον 1980.

 

Από την πλευρά του ο Μπαράκ Ομπάμα επαίνεσε τον άνθρωπο “που εργάσθηκε με πάθος για να γίνει το δικαιικό μας σύστημα το καλύτερο του κόσμου”, περιορίζοντας “τις άδικες ανισότητες των ποινών” ή προωθώντας “εναλλακτικές στη φυλάκιση λύσεις”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα