Υπέρ κοινού ευρωπαϊκού προϋπολογισμού ο Σουλτς

Τη συνταγή της νίκης Εμμανουέλ Μακρόν στις γαλλικές εκλογές θέλει να αντιγράψει ο υποψήφιος για τη γερμανική καγκελαρία και πολιτικός αντίπαλος της Άνγκελας Μέρκελ, Μάρτιν Σουλτς.

«Θα κάνω ακριβώς το ίδιο. Χρειαζόμαστε μια ισχυρή ώθηση για την Ευρώπη, η οποία παράλληλα θα προκαλεί έναν νέο ενθουσιασμό για την Ευρώπη» δήλωσε στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επαναλαμβάνοντας τη στήριξή στην ιδέα του Μακρόν για έναν κοινό ευρωπαϊκό προϋπολογισμό με στόχο την από κοινού αντιμετώπιση της ανάπτυξης στην νομισματική ένωση και την δημιουργία θέσεων εργασίας.

Ωστόσο, απέκλεισε ρητώς τα ευρωομόλογα και το αμοιβαίο χρέος-ανάθεμα για πολλούς Γερμανούς που φοβούνται ότι θα καταλήξουν να χρηματοδοτούν τα κράτη εκείνα που περνούν κρίση και αντιστέκονται στις μεταρρυθμίσεις.

Ο Σουλτς έκανε τονωτική ένεση στο κόμμα του για μερικές εβδομάδες ανεβάζοντας το ποσοστό αποδοχής του κατά περίπου 10 ποσοστιαίες μονάδες, αλλά στη συνέχεια το ποσοστό υποχώρησε και έπεται των συντηρητικών της Μέρκελ κατά 8 με 10 ποσοστιαίες μονάδες στις περισσότερες δημοσκοπήσεις.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα