ΥΠΑΙΘ: «Δεν δαπανήσαμε χρήματα για την προεκλογική εκστρατεία του Γ. Μώραλη»

Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του υπουργείου Παιδείας και του υποψήφιου δημάρχου Πειραιά, Θοδωρή Δρίτσα, μετά τις καταγγελίες του τελευταίου ότι με έξοδα του υπουργείου αποστέλλονται προσκλήσεις για εκδηλώσεις προβολής της υποψηφιότητας του Γιάννη Μώραλη για τη δημαρχία του «μεγάλου Λιμανιού».

Από την πλευρά του ΥΠΑΙΘ κατέστησε σαφές ότι καμία δαπάνη δεν έχει πραγματοποιηθεί από το υπουργείο για σκοπούς πέραν αυτών που αφορούν αυστηρά της αρμοδιότητές του, κατηγορώντας ταυτόχρονα τον Θ. Δρίτσα ότι υιοθέτησε ανυπόστατες και αναπόδεικτες καταγγελίες κοινωνικών μέσων δικτύωσης. Ειδικότερα, από το γραφείο Τύπου του ΥΠΑΙΘ εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο Τύπου:

«Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά κ. Θοδωρής Δρίτσας, αγνοώντας επιδεικτικά την άμεση και κατηγορηματική διάψευση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, υιοθέτησε ανυπόστατες και αναπόδεικτες καταγγελίες κοινωνικών μέσων δικτύωσης, περί δήθεν δαπανών του ΥΠΑΙΘ για προεκλογικούς σκοπούς.

»Ο ΣΥΡΙΖΑ αναπαράγοντας τις ψευδείς και συκοφαντικές αυτές καταγγελίες, υπέβαλε σήμερα ερώτημα προς τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, περί του εάν ο ίδιος έδωσε σχετική εντολή. Επί των ανωτέρω καταγγελιών και του σχετικού ερωτήματος σας γνωρίζουμε τα κάτωθι:
1. Ουδεμία αποστολή εντύπου ή άλλου υλικού έχει πραγματοποιηθεί από το ΥΠΑΙΘ για σκοπούς εκτός των αρμοδιοτήτων του.
2. Κάθε δαπάνη του ΥΠΑΙΘ, όπως και κάθε υπουργείου, δημοσιεύεται υποχρεωτικά στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, αφού προηγουμένως έχει ελεγχθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες (Ελεγκτικό Συνέδριο και Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου) και ως εκ τούτου είναι καταγεγραμμένη και ανά πάσα στιγμή ελέγξιμη. Τέτοια δαπάνη από το ΥΠΑΙΘ δεν υπήρξε ποτέ.

»Κατόπιν αυτών, ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων διαψεύδει κατηγορηματικά για άλλη μία φορά τις ανωτέρω καταγγελίες ως ψευδείς και συκοφαντικές, απαιτώντας άμεσα την παύση της αναπαραγωγής τους και επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του για την αποκάλυψη των υπαιτίων».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα