Υπερβάσεις 50 εκατ ευρώ από πλημμελή εφαρμογή του μισθολογίου

Υπερβάσεις προϋπολογισμών αλλά και πλημμελή εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου εντόπισε το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως έκανε γνωστό υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, υπερβάσεις προϋπολογισμών 40 – 50 εκατ. ευρώ για το 2013 έχουν διαπιστωθεί σε περίπου 500 ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ. Από αυτά τα μισά ανήκουν στον τομέα της Παιδείας και τα περίπου 120 στον τομέα του Πολιτισμού.

Το συνολικό προαναφερθέν ποσό θα συνυπολογιστεί στον προϋπολογισμό του 2014, είτε με επιστροφή των πιστώσεων, είτε με συμψηφισμό τους με τα κονδύλια του επόμενου έτους.

Το υπουργείο εντόπισε και άλλους φορείς στους οποίους δεν εφαρμόστηκε η περικοπή του μισθού στο 75% λόγω κινητικότητας, καθώς εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι δεν υπάγονται στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών. Τα ποσά αναμένεται να επιστραφούν μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, το στέλεχος του ΥΠΟΙΚ έκανε λόγο για δεκάδες ακόμα φορείς οι οποίοι, μέσω αποφάσεων του ΣτΕ ή αιτήσεων που έχουν υποβάλει για εξαίρεση από τη Γενική Κυβέρνηση, δεν εφαρμόζουν το Ενιαίο Μισθολόγιο.

Η ίδια πηγή πάντως τονίζει ότι από τη στιγμή που αυτοί οι φορείς περιλαμβάνονται στη λίστα της ΕΛΣΤΑΤ για τη Γενική Κυβέρνηση θα εφαρμοστεί άμεσα το Ενιαίο Μισθολόγιο, εκτός κι αν εξαιρεθούν από τη λίστα. Το όφελος υπολογίζεται σε περίπου 5 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα