«Υπερβολικές οι αναφορές σε αποστασία»

Υπερβολικές και καταχρηστικές χαρακτήριζει τις ιστορικές αναλύσεις που συσχετίζουν την περίπτωση Τσίπρα με την περίοδο της αποστασίας, ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ο πρώην υπουργός αν και αποκάλεσε πολιτική χοντράδα το κάλεσμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, εξήγησε πως «είναι κατανοητό και σύνηθες ένας αρχηγός ή ένας βουλευτής της αντιπολίτευσης να καλεί βουλευτές της συμπολίτευσης να μην ψηφίσουν ένα νόμο, έχει συμβεί πάρα πολλές φορές». Ετσι ο πρόεδρος της Νέας Ελλάδας άδειασε την επιχειρηματολογία Βενιζέλου την οποία έχει υιοθετήσει και η κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα έστειλε σαφές μήνυμα στον Φώτη Κουβέλη ότι δεν θα πρέπει να υπολογίζει στο κόμμα του αν η ΔΗΜΑΡ επιλέξει να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος σημείωσε ερωτώμενος σχετικά πως «επειδή και τις είδα, και συζήτησα το θέμα δεν νομίζω ότι πρέπει να κάνω σχολιασμό, μετά μάλιστα και τις εξηγήσεις που οι ίδιοι της ΔΗΜΑΡ έδωσαν χθες το μεσημέρι. Ωστόσο το ερώτημα αφορά και εμάς. Ούτε στον έναν, ούτε στον άλλο. Ούτε ΝΔ, ούτε ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η δική μας σταθερή πολιτική επιλογή. Εμείς δεν λιποτακτούμε από τον χώρο της Δημοκρατικής Παράταξης από τον οποίο προερχόμαστε και στον οποίο μένουμε και θα παραμένουμε. Αυτό που έχουμε ως πολιτικό καθήκον, πέραν των όσων καθηκόντων, αφορούν τη χώρα και για τα οποία συζητήσαμε, με ορισμένα παραδείγματα ως αφορμή, το πολιτικό μας καθήκον είναι αφού παραμένουμε και πιστεύουμε στον χώρο μας, να τον επανασυγκροτήσουμε συμμαχώντας συνεννοούμενοι. Και αυτό κάνουμε. Δεν είναι για μας σκόπιμο, από την στιγμή που πέραν των θεμάτων της χώρας έχουμε τάξει σκοπό μας την επανασυγκρότηση της Αριστεράς να ανακοινώνουμε επιλογές. Ούτε με τον έναν, ούτε με τον άλλο. Ο χώρος μας αυτός αποτελεί το αντικείμενο της μέριμνάς μας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα