Υποδοχή με… αυγά στον Αθανασίου

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Νικόλα Κανελλόπουλο κατά την εθιμοτυπική επίσκεψη που πραγματοποίησαν στο ΣτΕ. Δέκα λεπτά πριν την άφιξη του υπουργού στο ΣτΕ, διαμαρτυρόμενοι ομολογιούχοι, μέλη του «Συλλόγου Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου» που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο πέταξαν αυγά, ενώ κρατούσαν πλακάτ που απεικόνιζαν πρόσωπα πολιτικών. Τα πλακάτ μεταξύ των άλλων ανέγραφαν: «Ο οικογενειακός ιστός 1.500 και πλέον ελληνικών οικογενειών ακόμα περιμένει».

Μόλις έφυγαν οι συγκεντρωμένοι ομολογιούχοι αμέσως επιστρατεύτηκε το συνεργείο καθαρισμού, καθώς δέκα λεπτά αργότερα έφτασε στο ΣτΕ ο κ. Αθανασίου και ο γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Ν. Κανελλόπουλος.

Κατά τα λοιπά στο πλαίσιο της επίσκεψης του υπουργού στο ΣτΕ και εν συνεχεία στον Άρειο Πάγο, τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η βραδύτητα στην απονομή της Δικαιοσύνης και οι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό στις γραμματείες των δικαστηρίων της χώρας. Επιπρόσθετα, συζητήθηκε και το θέμα της ίδρυσης Ποινικών Τμημάτων στα Εφετεία Αθηνών και Θεσσαλονίκης, όπου θα εκδικάζονται αποκλειστικά και μόνο ποινικές υποθέσεις.

Κατά την επίσκεψή του στο ΣτΕ ο υπουργός Δικαιοσύνης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ανωτάτου δικαστηρίου, Σωτήρη Ρίζο, και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε κοινή σύσκεψη με τους αντιπρόεδρους του Συμβουλίου της Επικρατείας. Εν συνεχεία ο υπουργός επισκέφθηκε τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Μιχάλη Θεοχαρίδη, και την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, ενώ ακολούθησαν συσκέψεις τόσο με τους αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου, όσο με τους αντεισαγγελείς του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα