ΥΠΟΘΕΣΗ Χ.Α.: Απορρίφθηκε το αίτημα εξαίρεσης των ανακριτριών

Όχι για ακόμη μία φορά από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο στο αίτημα εξαίρεσης των ειδικών ανακριτριών της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής. Το νέο αίτημα που απορρίφθηκε τελικά από το συμβούλιο εφετών είχε υποβληθεί από τον προφυλακισμένο γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο, και μάλιστα την ημέρα που είχε κληθεί σε απολογία η σύζυγός του, επίσης βουλευτής του κόμματος, Ελένη Ζαρούλια για το αδίκημα της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Το νέο αίτημα εξαίρεσης των ανακριτριών είχε στηριχθεί σε όσα δημόσια ισχυρίστηκε ο συνήγορος του προφυλακισμένου βουλευτή Στάθη Μπούκουρα, Αλέξης Κούγιας, αναφερόμενος σε πιέσεις που δέχθηκε ο πελάτης του από τις ανακρίτριες κατά την απολογία του να δώσει επιβαρυντικά στοιχεία και για άλλους εμπλεκομένους στην υπόθεση. Το αίτημα κατατέθηκε από τον δικηγόρο του Νίκου Μιχαλολιάκου, Νίκο Αντωνιάδη, και η υποβολή του «μπλόκαρε» το ανακριτικό έργο καθώς οδήγησε στην αναβολή προγραμματισμένων απολογιών.

Μετά όμως από την απόρριψη του αιτήματος, η Ελένη Ζαρούλια θα προσέλθει αύριο για απολογία. Κινδυνεύει, στη χειρότερη των περιπτώσεων, με προσωρινή κράτηση ή με επιβολή αυστηρών περιοριστικών όρων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα