“Υπολογισμός ΕΝΦΙΑ με βάση τις εμπορικές αξίες από το 2016”

Στη Καβάλα για τριήμερη επίσκεψη βρίσκεται ο Τρύφων Αλεξιάδης, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση στους εορτασμούς της 28ης Οκτωβρίου.

Η κυβέρνηση επιδιώκει την υλοποίηση όλων των προαπαιτούμενων για να προχωρήσει η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τους θεσμούς που θα σημάνει την εκταμίευση της επόμενης δόσης και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Αναφορικά με την επιβολή του ΕΝΦΙΑ, τόνισε ότι από το 2016 θα αλλάξει και θα υπολογίζεται με βάση τις εμπορικές κι όχι τις αντικειμενικές αξίες, με τον στόχο των εσόδων να παραμένει στα 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Αλεξιάδης συναντήθηκε αρχικά με τη διευθύντρια της ΔΟΥ Καβάλας και υπηρεσιακούς παράγοντες των οικονομικών υπηρεσιών, ενώ είχε μακρά συνάντηση με τον πρόεδρο Άγγελο Τσατσούλη και μέλη της διοικούσας επιτροπής του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου, αναφέρθηκε στους λεγόμενους φορολογικούς παραδείσους στα βόρεια σύνορα της χώρας και τη μετανάστευση ελληνικών επιχειρήσεων προς τη Βουλγαρία που του έθεσαν οι παριστάμενοι επιχειρηματίες.

Υπογράμμισε ότι για το συγκεκριμένο θέμα θα πρέπει να βρεθούν λύσεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι ίσως η δημιουργία μιας ειδικής φορολογικής ζώνης στα βόρεια σύνορα της χώρας να αποτελούσε και μόνιμη λύση στο πρόβλημα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι η πάταξη της φοροδιαφυγής είναι άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης και ότι από τα μέσα του 2016 θα προωθηθεί το κλείσιμο των εφοριών για να μπορέσει ένας ικανός αριθμός υπαλλήλων να ξεκινήσει σαφάρι ελέγχων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα