Υπονόησε 4-4-2 ο Πογιέτ!

Υποχρεωμένη να παίξει επίθεση είναι η ΑΕΚ με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό την Κυριακή στο ΟΑΚΑ. Ο συγκεκριμένος αντίπαλος δεν ταιριάζει με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, όπου η Ένωση έπαιξε προσεκτικά και έψαξε ένα γκολ στην κόντρα. Εκτός των άλλων, οι συνθήκες είναι διαφορετικές.

Αυτή την… εβδομάδα η ΑΕΚ έχει υπεροπλία στην επίθεση και όχι στη μεσαία γραμμή, άρα όπως και να έχει ο Γκουστάβο Πογιέτ είναι υποχρεωμένος να κάνει διαφορετικές τακτικές σκέψεις. Αυτές τις σκέψεις, άλλωστε, τις αποκάλυψε στην πρόσφατη συνέντευξη στη NOVA, όπου δήλωσε πως ίσως αναγκαστεί να κατεβάσει την ομάδα του με το αγαπημένο του 4-4-2. Δηλαδή να παίξει με δύο εκ των Αραβίδη, Τζιμπούρ, Πέκχαρτ στην επίθεση και τους Βάργκας, Σιμόες, Γιόχανσον, Μπαρμπόσα μστα χαφ.

Εννοείται πως πάντα υπάρχει η προοπτική του 4-3-3 ή του 4-2-3-1 και μέχρι το Σάββατο το μεσημέρι ο Πογιέτ θα έχει αποφασίσει. Ακόμη κι έτσι, όμως, η τακτική θα είναι επιθετική, μιας και αναγκαστικά ο παίκτης που θα αντικαταστήσει τον Σουκουλίνι που προοριζόταν για το ματς αυτό, θα είναι επιθετικογενής. Ο κόσμος, λοιπόν, μάλλον θα πρέπει να περιμένει ένα σούπερ επιθετικό παιχνίδι την Κυριακή στο ΟΑΚΑ, αφού και ο ΠΑΟ εκτός έδρας είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα