Υποσχέσεις Κοντονή για επιτάχυνση στη Θέμιδα

ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ-ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Με την… αβρότητα ότι θα συνεχίσει το έργο του προκατόχου του Νίκου Παρασκευόπουλου αλλά και με την «υπόσχεση» ότι θα ρίξει όλο το βάρος των νέων καθηκόντων του στην επιτάχυνση της Θέμιδας και στην εξωδικαστική επίλυση, ούτως ώστε σε ορίζοντα τριετίας να έχει βελτιωθεί η κατάσταση, ανέλαβε το υπουργείο Δικαιοσύνης ο Σταύρος Κοντονής.

«Μπορεί να είναι η ποιότητα υψηλή για τις δικαστικές αποφάσεις, αλλά η καθυστέρηση στην έκδοση των δικαστικών αποφάσεων δημιουργεί μείζονα κοινωνικά προβλήματα», είπε χαρακτηριστικά ο νέος υπουργός, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι «οι παθογένειες προκλήθηκαν από τον τρόπο που λειτούργησαν τα κόμματα της σημερινής αντιπολίτευσης».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για κοινωνική ειρήνη όταν σωρεία δικών είναι σε εκκρεμότητα «και υπάρχει το φαινόμενο που συνιστά οιωνεί αρνησιδικία».
Ο κ. Κοντονής δεν παρέλειψε, εξάλλου, να ευχαριστήσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την εμπιστοσύνη που του έδειξε και τόνισε: «Με βάση τις οδηγίες του πρωθυπουργού πρέπει να τελειώσουμε με τη δεύτερη αξιολόγηση και το υπουργείο Δικαιοσύνης υπήρξε ένα πολύ παραγωγικό υπουργείο…».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα