Υποσχέσεις στο «Ακρόπολις» για ένα καλό Eurobasket

 

Μετά το τουρνουά στην Ξάνθη όπου η Εθνική μας ομάδα του μπάσκετ έδειξε βελτιωμένο πρόσωπο σε σχέση με το πρώτο διάστημα της προετοιμασίας, ήρθαν και τα δύο πρώτα παιχνίδια για το τουρνουά «Ακρόπολις» όπου το συγκρότημα του Φώτη Κατσικάρη φανέρωσε ακόμη καλύτερη εικόνα.

Πέραν του ότι καταφέρνει και κρατάει τους αντιπάλους σε χαμηλά σκορ (το έκανε με τη Ρωσία στην Ξάνθη, το κατάφερε και με την Τουρκία που δέχθηκε 58 πόντους), συνδυάζει θέαμα και αποτελεσματικότητα, γεγονός που φαίνεται να εκτιμάται από την… μπασκετική κοινότητα.

Ο κόουτς της Εθνική μας ομάδα φαίνεται ξεκάθαρα ότι δουλεύει περισσότερο στην άμυνα, ίσως επειδή πιστεύει πως στην επίθεση θα έρθουν οι απαιτούμενοι πόντοι από τους εξαιρετικά ταλαντούχους παίκτες μας (Αντεντοκούμπο, Κουφός, Σπανούλης, Πρίντεζης, Καλάθης).

Βέβαια, υπήρξε και μία αναμέτρηση που ο Κατσικάρης άφησε πιο ελεύθερη την άμυνα και επικεντρώθηκε στην επίθεση, με αποτέλεσμα το 92-80 κόντρα στην Ολλανδία, ωστόσο και σε αυτό το παιχνίδι υπήρξε μεγάλο διάστημα στο οποίο δεν δεχθήκαμε καλάθι και στην ουσία χτίσαμε τη διαφορά.

Όπως και να έχει, η δουλειά που γίνεται πως ακολουθεί ένα σχέδιο και μακάρι αυτό να πιάσει εν’ όψει της διοργάνωσης που μας έχει χαρίσει δύο χρυσά, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα μετάλλια  σε 38 συμμετοχές

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα