Υποτροφίες ετοιμάζει η Ένωση Περιφερειών

Ετήσια υποτροφία για μεταπτυχιακές σπουδές, σε θέματα που σχετίζονται με την Αυτοδιοίκηση, θα καθιερώσει η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ). Η απόφαση αναμένεται να οριστικοποιηθεί μετά την έγκριση της σχετικής πρότασης από τους Περιφερειάρχες.
Η υποτροφία θα δίδεται στη μνήμη του αείμνηστου Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και παλαιότερα Νομάρχη Ξάνθης Γιώργου Παυλίδη. Τη σχετική πρόταση έκανε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου.
«Ο Γιώργος Παυλίδης ήταν άνθρωπος που αγαπούσε τον τόπο του, με όραμα, δημιουργικός, συνεργατικός, αποτελεσματικός. Περάσαμε δύσκολες στιγμές μαζί. Διεκδικήσαμε, πετύχαμε, πάντα στηριζόμαστε στο αυτοδιοικητικό του ένστικτο, τις συμβουλές και την άριστη νομική του κατάρτιση» δήλωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, που παρέστη στο μνημόσυνο του Γ. Παυλίδη στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στην Ξάνθη μαζί με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο.
«Πέρασε ήδη ένας χρόνος από την απώλεια του Γιώργου Παυλίδη. Ένας ωραίος άνθρωπος, ένας σημαντικός πολιτικός με πολύχρονη εμπειρία στην αυτοδιοίκηση, με ουσιαστικό έργο και προσφορά στον τόπο μας. Θα τον θυμόμαστε πάντα», σημείωσε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Χρήστος Μέτιος.
Και η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου πρόσθεσε: «Ο Γιώργος Παυλίδης με απαράμιλλο σθένος, επιμονή και υπομονή προσπαθούσε για το καλύτερο, όχι μόνο για την Περιφέρειά του αλλά και συνολικά για όλες τις Περιφέρειες της χώρας. Άνθρωπος που ήξερε να αγωνίζεται».
Στο μνημόσυνο παρέστησαν εκ μέρους του ΔΣ της ΕΝΠΕ οι Περιφερειάρχες Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου και οι αντιπεριφερειάρχες – μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΝΠΕ – Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος και Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης.
Η εκδήλωση, που θα διοργανώσει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης στη μνήμη του Γιώργου Παυλίδη, θα τεθεί υπό την αιγίδα της ΕΝΠΕ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα