Υπουργός Άμυνας ΠΓΔΜ: «Κανένας στην ΠΓΔΜ δεν έχει εδαφικές αξιώσεις στην Ελλάδα. Είναι γελοίο.»

Την επίλυση του «Μακεδονικού» ζητήματος και την «ανακωχή» με την Ελλάδα, φαίνεται ότι επιδιώκει η ΠΓΔΜ. Όπως δήλωσε, η αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ραντμίλα Σεκερίνσκα, θέλει να τελειώσει την 26ετή διαφωνία με την Ελλάδα για το όνομα των Σκοπίων.

Όπως είπε η ίδια σε ερώτηση του Guardian, «Κανένας στην ΠΓΔΜ δεν έχει εδαφικές αξιώσεις στην Ελλάδα. Κυριολεκτικά κανείς. Είναι γελοίο. Η μόνη εποχή που μπορούμε να καταλάβουμε την Ελλάδα είναι όταν πηγαίνουμε στις ελληνικές παραλίες ως τουρίστες».

Προσπαθώντας να συνδέσει την δημιουργία ειρηνικής γειτονίας με την χώρας μας και την είσοδο της ΠΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υποστήριξε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι , «θα δεχθούν έναν αξιοπρεπή και λογικό συμβιβασμό, εφόσον βλέπουν ότι η λύση ανοίγει προοπτικές για το μέλλον και δεν απειλεί την ταυτότητα, την υπερηφάνεια ή τα εθνοτικά χαρακτηριστικά μας», ενώ αναφέρθηκε στους στόχους που έχει θέσει η κυβέρνηση της ΠΔΓΜ για την ένταξη της στο ΝΑΤΟ.

Παρόμοιες δηλώσεις, είχε κάνει πριν λίγες μέρες και ο πρωθυπουργός, Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ζήτησε «στήριξη και βοήθεια από τους Έλληνες πολίτες και φυσικά μέσα από τους θεσμούς, από την ελληνική κυβέρνηση, από την αντιπολίτευση και από το Ελληνικό Κοινοβούλιο».

Τέλος, αναφέρθηκε και στην αλλαγή ονομασίας της χώρας, « Έχουμε υπόψη μας ότι το θέμα της ονομασίας είναι ένα ευαίσθητο θέμα και δεν είναι καθόλου εύκολο ούτε για τους Έλληνες πολιτικούς. Ωστόσο θέλουμε να προσπαθήσουμε να καταλάβει ο ένας τον άλλο και να ενθαρρύνουμε την εξεύρεση λύσης η οποία θα είναι αποδεκτή και από τις δύο πλευρές».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα