Υποχωρεί το spread του 10ετους ομολόγου

Τρίβουν τα χέρια τους στο οικονομικό επιτελείο, μετά τη ραγδαία αποκλιμάκωση της απόδοσης του 10ετούς ελληνικού επιτοκίου. Αυτό, καθώς η πρώτη απόπειρα μεσοπρόθεσμου δανεισμού της ελληνικής κυβέρνησης από ιδιώτες πιστωτές μετά από τέσσερα χρόνια, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Αυτή την ώρα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται σήμερα στο 5,83%, από 5,98% χθες, ενώ το spread ανέρχεται στις 439 μονάδες βάσης, από 458 μονάδες χτες. Παράλληλα, η απόδοση του 5ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 4,95%. Στο μεταξύ, έντονο είναι το ενδιαφέρον των ξένων θεσμικών επενδυτών για το πενταετές ομόλογο που εκδίδει σήμερα το ελληνικό Δημόσιο, με στόχο να αντλήσει περίπου 2,5 δισ. ευρώ, επιστρέφοντας στις αγορές ακριβώς έπειτα από τέσσερα χρόνια

Το βιβλίο των προσφορών επισήμως άνοιξε σήμερα το πρωί στις 11 ώρα Ελλάδος, ενώ οι προσφορές των θεσμικών επενδυτών από το μεσημέρι της Τετάρτης που άναψε το «πράσινο φως» το υπουργείο Οικονομικών έχουν ήδη ξεπεράσει τα 16 δισ. ευρώ.

Να θυμίσουμε, ότι τελευταία φορά η Ελλάδα βγήκε στις αγορές με πενταετή ομόλογα στις 2 Μαρτίου 2010, ενώ κατέβαλε επιτόκιο 6,10%.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα