Υπόθεση για… δύο ο τίτλος!

Σε υπόθεση για… δύο εξελίχθηκε η υπόθεση του φετινού τίτλου, με τον ΠΑΟΚ να τίθεται ουσιαστικά νοκ άουτ, μετά τη βαριά ήττα από τον Ατρόμητο και τον Παναθηναϊκό να τα παίζει όλα για όλα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Την Κυριακή (22/5) θα κριθεί αν στο ελληνικό πρωτάθλημα θα «κλειδώσει» ο τίτλος στον Πειραιά, ή αν θα παρακολουθήσουμε μία κούρσα αντοχής, μέχρι την ολοκλήρωση της αγωνιστικής δραστηριότητας. Ο Ολυμπιακός είναι πιο… άνετος, παρ’ ότι αγωνίζεται εκτός έδρας. Οι «ερυθρόλευκοι» βολεύονται με δύο αποτελέσματα, καθώς με νίκη, επί της ουσίας, «κατοχυρώνει» τον φετινό τίτλο, ενώ με ισοπαλία διατηρεί το προβάδισμα των έξι βαθμών, το οποίο συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες να καλυφθεί.

Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του όχι μόνο θέλει νίκη, για να πλησιάσει στους τρεις βαθμούς τον «αιώνιο» αντίπαλό του, αλλά έχει θέσει ως… προαπαιτούμενο την επικράτηση με δύο γκολ και πάνω διαφορά, ώστε να αποκτήσει πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας και να χρειάζεται μία ήττα του Ολυμπιακού, προκειμένου να φτάσει στον μεγάλο του στόχο. Υπενθυμίζουμε πως στο ματς του πρώτου γύρου, στο «Γ. Καραϊσκάκης», οι «ερυθρόλευκοι» είχαν επικρατήσει με 1-0.

Ας δούμε τα τέσσερα σενάρια που «παίζουν» για την επομένη του μεγάλου ντέρμπι στη Λεωφόρο:

ΣΕΝΑΡΙΟ 1
Νίκη Ολυμπιακού: Σε αυτήν την περίπτωση η ομάδα του Πειραιά απομακρύνεται 9 βαθμούς και «κατοχυρώνει» τον τίτλο, καθώς θεωρείται απίθανο να χάσει 10 βαθμούς περισσότερους από εκείνους που θα χάσει ο Παναθηναϊκός, στα παιχνίδια που απομένουν για την ολοκλήρωση του «Μαραθωνίου».

ΣΕΝΑΡΙΟ 2
Ισοπαλία στο ντέρμπι: Η διαφορά παραμένει στους έξι, ενώ ο Ολυμπιακός έχει και το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας, όπερ σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να κερδίσει 7 βαθμούς περισσότερους από τον αντίπαλό του, στους αγώνες που απομένουν. Όπως αντιλαμβάνεστε, οι πιθανότητες ανατροπής θα είναι ελάχιστες.

ΣΕΝΑΡΙΟ 3
Νίκη Παναθηναϊκού με ένα γκολ διαφορά: Οι «πράσινοι» πλησιάζουν στους τρεις βαθμούς, αλλά δεν έχουν το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας. Αυτό συνεπάγεται πως ο Ολυμπιακός πρέπει να χάσει τουλάχιστον 4 βαθμούς και ο Παναθηναϊκός κανέναν. Οι πιθανότητες θα είναι σαφώς με το μέρος της πειραϊκής ομάδας.

ΣΕΝΑΡΙΟ 4
Νίκη Παναθηναϊκού με δύο γκολ διαφορά και πάνω: Σε αυτήν την περίπτωση το πράγμα… αγριεύει! Το «τριφύλλι» προσεγγίζει σε απόσταση βολής τον αντίπαλό του και μάλιστα με πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας. Αυτό σημαίνει ότι με μία ήττα του Ολυμπιακού και παράλληλα αήττητο των «πράσινων», επιτυγχάνεται η απόλυτη ανατροπή και η μεγαλύτερη έκπληξη των τελευταίων χρόνων στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα