Υπόθεση Φορτούνης: Το μεγάλο «ερυθρόλευκο» δίλημμα

Στον Ολυμπιακό έχουν καταστρώσει τον σχεδιασμό τους ενόψει καλοκαιριού και έχουν δημιουργήσει ένα πλάνο, βάσει του οποίου θα κινηθούν, λαμβάνοντας αποφάσεις για κάθε θέμα ή «εκκρεμότητα» που μπορεί να προκύψει. Το μεγάλο «ερυθρόλευκο» δίλημμα, ωστόσο, αφορά την υπόθεση του Κώστα Φορτούνη. Στον Πειραιά θέλουν να κρατήσουν τον διεθνή μέσο, παράλληλα όμως δεν θέλουν να χαθεί μία μεγάλη ευκαιρία για τον ίδιο, αλλά και για το… ταμείο του συλλόγου.

 

Η λογική τού στυλ «ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει λεφτά και πληρώνει» ισχύει έως ένα ποσοστό, καθώς η ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι εταιρεία και ως τέτοια οφείλει να λειτουργεί, όπως το κάνει ήδη με ιδιαίτερη επιτυχία. Αυτό σημαίνει ότι τα έσοδά της πρέπει να υπερβαίνουν τα έξοδα. Μπορεί για τους «ερυθρόλευκους» η πώληση του Φορτούνη να μην αποτελεί αυτοσκοπό, αλλά μία ενδεχόμενη πρόταση από μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο δεν μπορεί να περάσει… στον αέρα για κανέναν λόγο.

Ας τα πιάσουμε από την αρχή. Η υπόθεση του Φορτούνη είναι αυτή που απασχολεί και προβληματίζει περισσότερο αυτήν την περίοδο στο λιμάνι. Πρόκειται για μία πολύπλοκη ιστορία, η οποία απαιτεί λεπτούς χειρισμούς και σωστές επιλογές, τόσο για την ομάδα, όσο και για το μέλλον του ταλαντούχου μέσου. Στον Ολυμπιακό έχουν αποφασίσει τα βήματα που θα ακολουθήσουν:
1)Θα προχωρήσουν στην ανανέωση του συμβολαίου τους με τον παίκτη. Παρ’ ότι η συνεργασία τους εκπνέει το 2018, οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να αναπροσαρμόσουν τις απολαβές του διεθνούς μέσου και ταυτόχρονα να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους, προβλέποντας μία ρήτρα που να ανταποκρίνεται στην αξία και την προοπτική του. Ο παίκτης είναι πρόθυμος να υπογράψει νέο συμβόλαιο, γνωρίζοντας πως αν και εφόσον φτάσει η κατάλληλη στιγμή, κανείς δεν θα του κόψει τον δρόμο για την επαγγελματική ανέλιξη. Ο Φορτούνης έχει ειδοποιηθεί, όπως και ο μάνατζέρ του, για τις προθέσεις του πειραϊκού συλλόγου και από την πλευρά του εμφανίζεται πρόθυμος να υπογράψει και να δεχθεί τους όρους που του προτείνονται.

2)Η αξιολόγηση των όποιων προτάσεων. Με την υπογραφή νέου συμβολαίου, ο Ολυμπιακός ενδυναμώνει τη διαπραγματευτική του θέση και αυξάνει την αξία του ποδοσφαιριστή στο χρηματιστήριο. Οι Πειραιώτες θέλουν να έχουν το «πάνω χέρι», ώστε να πετυχαίνουν πιο συμφέρουσες συμφωνίες. Για τον διεθνή μέσο υπάρχει ενδιαφέρον από πολλές ομάδες, τόσο από τη Γερμανία (Μπάγερ Λεβερκούζεν), όσο και από την Ιταλία (Μίλαν, Ίντερ, Γιουβέντους), αλλά και την Πορτογαλία (Πόρτο, Μπενφίκα). Ο ίδιος έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη πως έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και ότι προτεραιότητά του είναι η ομάδα του Πειραιά.

3)Η προετοιμασία για την επόμενη μέρα. Σε περίπτωση που πουληθεί ο παίκτης, και με δεδομένο ότι ο Τσόρι Ντομίνγκεζ είναι πιθανό να επιστρέψει στην Αργεντινή, ο Ολυμπιακός έχει ήδη αρχίσει να εξετάζει περιπτώσεις παικτών για τη μεσαία γραμμή του. Η λίστα αυτή θα ενεργοποιηθεί αν και εφόσον υπάρχει κάποια εξέλιξη στη φημολογούμενη μεταγραφή του Φορτούνη σε ομάδα του εξωτερικού.

 

Τα δύο σενάρια

Όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, δύο είναι τα σενάρια που ενδέχεται να εξελιχθούν το καλοκαίρι με τον διεθνή μέσο των «ερυθρόλευκων»:

1)Να παραμείνει στο δυναμικό της ομάδας. Στον σχεδιασμό των πρωταθλητών Ελλάδας, ο Κώστας Φορτούνης είναι βασικό στέλεχος της 11άδας. Ως εκ τούτου, με την υπογραφή του συμβολαίου θα παραμείνει για τουλάχιστον έναν χρόνο στο ρόστερ, με την προοπτική να πουληθεί το καλοκαίρι του 2017, έχοντας έναν χρόνο ακόμη στο Champions League στο βιογραφικό του, άρα και μεγαλύτερη αξία. Κάτι ανάλογο έπραξε πέρυσι το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός με την περίπτωση του Αρτούρ Μαζουακού, ο οποίος επίσης αναμένεται να παραχωρηθεί σε ομάδα του εξωτερικού.

2)Να πουληθεί. Σύμφωνα με πηγή στα ανώτερα κλιμάκια των «ερυθρόλευκων», ο μοναδικός τρόπος για να παραχωρηθεί ο διεθνής μέσος είναι να καταφτάσει πρόταση άνω των 10 εκατ. ευρώ. Ενδιαφέρον υπάρχει σίγουρα για τον παίκτη. Ωστόσο, αν κάποιος από τους «μνηστήρες» είναι διατεθειμένος να καλύψει τις απαιτήσεις σε αυτό το επίπεδο, θα αποδειχθεί στην πράξη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα