Υπόθεση Novartis: Στη Βουλή η δικογραφία, είπε τα ονόματα η Τασία

Στη Βουλή διαβιβάστηκε η δικογραφία για το επονομαζόμενο σκάνδαλο Novartis, σύμφωνα με την οποία 10 πολιτικά πρόσωπα θα ελεγχθούν για τα τυχόν αδικήματα της δωροληψίας, της παθητικής δωροδοκίας και της απιστίας στη υπηρεσία (που προκάλεσε βλάβη στο Δημόσιο άνω των 150.000 ευρώ).

Το διαβιβαστικό της δικογραφίας γνωστοποίησε η αντιπρόεδρος της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, στο πλαίσιο έκτακτης σύγκλησης της Ολομέλειας. Αντιμέτωποι με τις κατηγορίες είναι οι πρώην πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς και Παναγιώτης Πικραμμένος, οι πρώην υπουργοί Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ανδρέας Λοβέρδος και Άδωνις Γεωργιάδης, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς, οι πρώην υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και Ευάγγελος Βενιζέλος (ήταν και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά) και ο πρώην υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης.

Μαζί με τη δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή και μηνυτήρια αναφορά των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Λοβέρδο, Βασίλη Κεγκέρογλου και Εύης Χριστοφιλοπούλου κατά του πρώην υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή για τη μη τιμολόγηση φαρμάκων.

Η δικογραφία δεν θα διανεμηθεί στους βουλευτές αλλά όπως ανακοίνωσε η κ. Χριστοδουλοπούλου θα επιτραπεί η πρόσβαση στους ενδιαφερόμενους και στους εκπρόσωπους των κομμάτων. Για τον σκοπό αυτό αντίγραφο της δικογραφίας θα βρίσκεται στην αίθουσα 131 στον πρώτο όροφο του Μεγάρου της Βουλής.

Προστατευόμενοι μάρτυρες

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με διαρροές, οι προστατευόμενοι μάρτυρες που κατέθεσαν στην εισαγγελία κατά της διαφθοράς κάνουν λόγο για δωροδοκίες που φθάνουν τα 50 εκατομμύρια ευρώ. Οι καταθέσεις των προστατευομένων μαρτύρων θεωρούνται αξιόπιστες από τις εισαγγελικές αρχές, καθώς φέρονται ότι είχαν γνώση του τρόπου που μεταφέρονταν οι μίζες.

Συνολικά οι καταθέσεις της δικογραφίας είναι περίπου είκοσι, πλην των 3 προστατευομένων, των οποίων οι μαρτυρίες είναι κεκαλυμμένες, όπως λέει δικαστική πηγή, προκειμένου να προστατευτεί η ζωή τους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα