Υπό διάλυση και ο ΣΥΡΙΖΑ Β.Δωδεκανήσου

Υπό διάλυση είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ Β.Δωδεκανήσου αφού την παραίτησή τους από την Νομαρχιακή Επιτροπή κάνουν γνωστή με ανακοίνωσή τους 7 μέλη από τα 14 από τα οποία μετέχουν.

Η ανακοίνωση

“Σε προηγούμενη ανακοίνωση της η Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειας Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε την άμεση σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής και ενεργοποίηση των δημοκρατικών διαδικασιών προετοιμασίας Συνεδρίου δηλώνοντας ότι θα περιφρουρήσει την ενότητα του κόμματος μας.

Η απόφαση της ηγεσίας του Μαξίμου να προκηρύξει βουλευτικές εκλογές πριν την δημοκρατική διαδικασία του αναγγελθέντος συνεδρίου παρακάμπτοντας για μία ακόμα φορά τα συλλογικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, μας εξαναγκάζει να επαναλάβουμε την δέσμευση μας ότι εμμένουμε στις ψηφισμένες στο συνέδριο του κόμματος προγραμματικές μας θέσεις και στις κοινωνικές προτεραιότητες που οφείλουμε να έχουμε.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά την αντίθεση μας στο 3ο μνημόνιο.
Δεν είναι δυνατόν με καμιά κυβερνητική ή κομματική πρωτοβουλία να εξωραϊστεί, αφού τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο έχουν οι «δανειστές».

Η συμφωνία με τους θεσμούς, ακόμα και αν είναι αποτέλεσμα απειλών άμεσου οικονομικού στραγγαλισμού, δεν παύει να συνιστά νέο μνημόνιο με επαχθέστατους ταπεινωτικούς όρους επιτήρησης και υποτέλειας καταστροφικό για τον τόπο και τον λαό. Η συμφωνία αυτή δεν είναι συμβατή με τις αρχές και το πρόγραμμα της Αριστεράς, κυρίως όμως με τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων που εκφράστηκαν με το νικηφόρο ΟΧΙ του δημοψηφίσματος. Δεν αξιοποιεί ούτε στο ελάχιστο το πόρισμα της Επιτροπής αλήθειας για το χρέος που κρίνεται στο μεγαλύτερο του μέρος παράνομο και επαχθές.

Παραμένουμε αντίθετοι στην απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, στη δραματική συρρίκνωση των κοινωνικών δικαιωμάτων, στην υφαρπαγή της δημόσιας περιουσίας, στη συρρίκνωση της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Παραμένουμε κάθετα αντίθετοι σε μέτρα όπως η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά και στην εστίαση που θα πλήξει βάναυσα τον τουρισμό, την εξοντωτική φορολογία των αγροτών και αλιέων, την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων από την FRAPORT και την διάλυση του κοινωνικού κράτους, των νοσοκομείων και της παιδείας.

Με την κοινή ανακοίνωση μας αυτή δηλώνουμε ότι παραιτούμαστε από μέλη της Νομαρχιακής Βόρειας Δωδεκανήσου και αποχωρούμε και από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.
Θα συνεχίσουμε όμως στους δρόμους του αγώνα, θα σταθούμε και θα παλέψουμε δίπλα στους αδύναμους συμπολίτες μας που πλήττονται από τη λιτότητα και τα αντιλαϊκά μέτρα. Θα αγωνιστούμε από εδώ και μπρός για την συγκρότηση του Μετώπου του ΟΧΙ πανελλαδικά, για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και της Εθνικής κυριαρχίας. Το ΟΧΙ μέχρι τέλους είναι ταυτόχρονα και Σχέδιο αντίστασης, αλλά και Κοινωνικής Δημιουργίας.

25/8/2015

Οι υπογράφοντες
Κουλάκης Γιάννης τ. συντονιστής Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Β. Δωδ/σου
Πικιώνης Δημήτρης αναπληρωτής συντονιστής Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Β. Δωδ/σου
Αγαπητός Μανώλης συντονιστής Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ Κω, μέλος Ν.Ε. Β. Δωδ/σου
Κατσίβελη Ματίνα συντονιστής Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ Λέρου, μέλος Ν.Ε. Β. Δωδ/σου
Βαγγέλης Δημήτρης μέλος Περ/κού Συμβ. ΣΥΡΙΖΑ Ν. Αιγαίου μέλος Ν.Ε. Β. Δωδ/σου
Βλάχος Δημήτρης μέλος Ν.Ε. Β. Δωδ/σου
Μαυρωνάς Σπύρος μέλος Ν.Ε. Β. Δωδ/σου”

Π

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα