FIFA και Κοντονής ανέλαβαν το… κουμάντο στην ΕΠΟ

Το ότι η FIFA έχει πάρει το μέρος της ελληνικής Πολιτείας – παρά τα φαινόμενα της παραβίασης του αυτοδιοίκητου – στην κόντρα του Υφυπουργείου με την ΕΠΟ είναι γνωστό. Αλλά το ότι θα «άδειαζε» τόσο φανερά την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και τις κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Κωστάκη Κουτσοκούμνη στην Αθήνα, ίσως είναι κάτι που πολλοί να μην το περίμεναν. Ιδιαίτερα κάποιοι μυλαοπώληδες συνάδελφοι.

Μέχρι στιγμής κι ενώ η παραμονή του εκπροσώπου της FIFA δεν έχει ολοκληρωθεί, έχει ανακοινωθεί πως η ΚΕΔ μπαίνει σε καθεστώς επιτήρησης (η επιτροπή θα αποτελείται από ξένους διαιτητές και κάποιους Έλληνες διεθνείς), ότι ο Δημήτρης Γκρούτσης αποτελεί παρελθόν (ο εκλεκτός της ΕΠΟ για την τριάδα των αρχιδιαιτητών  απορρίφθηκε από τον Κοντονή με συνοπτικές διαδικασίες) και ότι ο πίνακας διαιτητών της ΚΕΔ είναι ήδη σε διαδικασία αξιολόγησης και ενδεχομένως να υπάρξουν πολλές αλλαγές πριν καν αρχίσει το πρωτάθλημα. Επίσης, η παραίτηση του Χρήστο Σάββα από την προεδρία της ΕΠΣ Κοζάνης για λόγους ευθιξίας, καθώς είναι υπόδικος ως μέλος της ΕΠΟ για την υπόθεση της «Κάρτας Υγείας», είναι ένα δείγμα ότι κάποιοι θα αποχωρήσουν οικιοθελώς πριν καν τις εκλογές του Οκτώβρη!

Επίσης, στη συνάντηση του Κουτσοκούμνη με τη FIFA που πραγματοποιήθηκε στο Υφυπουργείο, δεν έγινε δεκτή η αντιπροσωπεία της ΕΠΟ, όπως είχε αποκαλύψει η «Α» στο φύλλο του περασμένου Σαββάτου, καθώς τα μέλη της είναι υπόδικοι και ως εκ τούτου ο Σταύρος Κοντονής στηριζόμενος στον πρόσφατο εναρμονισμού του καταστατικού της ΕΠΟ… έκλεισε την πόρτα στον Γιώργο Γκιρτζίκη και στην παρέα του!

Τα λόγια του Κύπριου εκπροσώπου της FIFA είναι όχι μόνο χαρακτηριστικά, αλλά αποτελούν παγκόσμια πρωτοτυπία, αφού είναι σαν να παραδέχεται πως η διοίκηση Γκιρτζίκη έγινε η πρώτη όλων των εποχών που υποχρέωσε την Παγκόσμια Ομοσπονδία να συμβαδίσει με την Πολιτεία και τους νόμους της και όχι με το ποδοσφαιρικό αυτοδιοίκητο που αποτελεί θέσφατο της FIFA. Ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης τόνισε:  «Δεν είμαστε ειδικοί για τους νόμους του ελληνικού κράτους. Πάντως οι νόμοι κάθε κράτους είναι υπεράνω κάθε καταστατικού. Υπάρχουν διατάξεις στους νόμους για το τι γίνεται αν κάποιος εκπέσει του αξιώματος»! Θυμίζουμε πως ο Γιώργος Γκιρτζίκης προ μηνών είχε απευθυνθεί στη FIFA βλέποντας τον Σταύρο Κοντονή να παρακάμπτει το αυτοδιοίκητο, αλλά τελικά αποδείχθηκε ότι όλο αυτό τον καιρό «έσκαβε το λάκκο του».

Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες και πλέον οι άνθρωποι της ΕΠΟ κρατιούνται με νύχια και με δόντια μέχρι την 1η Οκτωβρίου στις καρέκλες τους, ανήμποροι να έχουν λόγο στα κοινά του ελληνικού ποδοσφαίρου.  Αυτή τη στιγμή, κουμάντο στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν κάνει ο Γιώργος Γκιρτζίκης, αλλά ο… Σταύρος Κοντονής και ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα