Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο εορτασμός του Πολυτεχνείου

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με την εκπαιδευτική κοινότητα σε αναβρασμό αρχίζουν οι τριήμερες εκδηλώσεις για την 40ή επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Οι πύλες του ιδρύματος θα ανοίγουν όπως κάθε χρόνο το πρωί και θα κλείνουν το βράδυ, ενώ την περιφρούρηση του κτιρίου αναλαμβάνουν φοιτητές και καθηγητές.

Η καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Κυριακής το και θα ξεκινήσει στις 15.00.

Περισσότεροι από 7.000 αστυνομικοί θα επιστρατευτούν για την περιφρούρηση των φετινών εκδηλώσεων της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου και θα κορυφωθούν την Κυριακή.

Το τεταμένο κλίμα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και των μελών της Χρυσής Αυγής ανησυχεί τους αξιωματικούς και έτσι σε σύσκεψη που έγινε χθες το βράδυ στο υπουργείο προστασίας του Πολίτη αποφασίστηκε να υπάρχει αστυνομική παρουσία σε κεντρικά γραφεία της ΧΑ ακόμη και στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν από αύριο Παρασκευή έως και την Κυριακή, λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων για την 40η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή και το Σάββατο θα ισχύσουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδούς γύρω από το Πολυτεχνείο έως την Πλατεία Κάνιγγος.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα επεκταθούν σταδιακά την Κυριακή, ημέρα της πορείας, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησιών, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Όπως αναφέρει στη σχετική της ανακοίνωση η Αστυνομία, οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Επιπλέον, σύμφωνα με απόφαση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ.

Η Τροχαία καλεί τους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, της διαδρομής της πορείας και πέριξ της Πρεσβείας των ΗΠΑ, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα