Φάρσα για βόμβα στα Δικαστήρια Ξάνθης

Συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις 10.00 το πρωί της Παρασκευής στο Δικαστικό Μέγαρο Ξάνθης μετά από δύο τηλεφωνήματα που προειδοποιήσουν για την ύπαρξη βόμβας. Άμεσα το κτήριο των Δικαστηρίων εκκενώθηκε με την Αστυνομία να αποκλείει την περιοχή, ενώ στο σημείο κλήθηκε και έσπευσε και ένα Πυροσβεστικό όχημα με τρεις άνδρες. Το τηλεφώνημα έγινε τόσο στο γραφείο του Εισαγγελέα όσο και σε τοπική Εφημερίδα της Ξάνθης, ενώ την ευθύνη ανέλαβε η οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς».

Όπως αναφέρει το thrakitoday, oι αστυνομικοί αρχικά τοποθέτησαν προειδοποιητική λωρίδα σήμανσης καθώς και κώνους της τροχαίας, απαγορεύοντας τη διέλευση τόσο οχημάτων όσο και πεζών έξω ακριβώς από τα Δικαστήρια που βρίσκονται επί της οδού Μιχ. Βόγδου. Οι πολίτες που βρίσκονταν την ώρα του τηλεφωνήματος μέσα στο Δικαστήριο, οι υπάλληλοι καθώς και οι διερχόμενοι περαστικοί συγκεντρώθηκαν απέναντι ακριβώς από το κτήριο αναμένοντας την έκβαση των ελέγχων της Αστυνομίας.

Άξιο αναφοράς το γεγονός πως αρχικά οι Αστυνομικοί αντιμετώπιζαν προβλήματα εκκένωσης του οδοστρώματος έξω ακριβώς από τον χώρο του Δικαστηρίου, λόγω παρκαρισμένων οχημάτων οι ιδιοκτήτες των οποίων αναζητούνταν, ωστόσο το πρόβλημα αυτό ξεπεράστηκε άμεσα.

Ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος έκανε φύλλο και φτερό το Δικαστικό Μέγαρο Ξάνθης χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί το παραμικρό, με την απειλή περί ύπαρξης βόμβας που επρόκειτο μάλιστα να εκραγεί να αποδεικνύεται εν τέλει φάρσα. Άξιο αναφοράς ότι αρχικά εξετάστηκε το ενδεχόμενο εκκένωσης ακόμη και του κτηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στα Δικαστήρια, κάτι που τελικά δεν συνέβη μιας και δεν κρίθηκε απαραίτητο.

Το πρωί της ίδιας ημέρας αντίστοιχο τηλεφώνημα συνέβη και στην Εισαγγελία Αθηνών, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη υπόθεση της οργάνωσης «Πυρήνων της Φωτιάς».  Λίγο πριν τις 12.00 πολίτες και εργαζόμενοι των Δικαστηρίων επέστρεψαν στις θέσεις τους, με τους δικαστές να γυρίζουν στις έδρες και τις δίκες που βρίσκονταν σε εξέλιξη να συνεχίζονται κανονικά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα