Φέρτε του τον Άγιαξ!

Αυτός μάλιστα, είναι Παναθηναϊκός, ίσως καλύτερος και από τον… πολυμετοχικό. Η ομάδα του Αντρέα Στραματσιόνι απέδειξε στη Λιβαδειά ότι πράγματι έχει πολλές και ποιοτικές λύσεις, ότι πράγματι μπορεί να κρατήσει δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη και μάλιστα με διαφορετικό… στυλ.

Μετά από τέσσερα ευρωπαϊκά ματς, όπου ο Ιταλός παρέταξε την ομάδα του με συγκεκριμένη τακτική φιλοσοφία, ήρθε το πρώτο παιχνίδι πρωταθλήματος όπου το ζητούμενο ήταν διαφορετικό. Πέρα από το αποτέλεσμα να φανεί και η κυριαρχία της ομάδας. Και φάνηκε! Ο ΠΑΟ ήταν ο μοναδικός από τους τέσσερις μεγάλους που δεν απειλήθηκε αμυντικά, που δεν είχε νεκρά διαστήματα στο παιχνίδι του.  Οι «πράσινοι» παρουσίασαν χαρακτήρα πρωταθλητή!

Πέρα από την εικόνα, παρατηρούμε και τους αριθμούς. Σε πέντε επίσημα ματς ο απολογισμός είναι τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία με τέρματα 10-1. Και μιλάμε για δέκα σχετικά εύκολα γκολ που σημαίνει πως δεν είναι μόνο αποτελεσματικός, αλλά και δημιουργικός.

Την Πέμπτη η Λεωφόρος θα είναι κατάμεστη στο ματς με τον Άγιαξ όπου με μία νίκη ο Παναθηναϊκός θα θέσει τις βάσεις για κάτι καλό στον όμιλο. Ο Στραματσιόνι πέραν του ότι έχει πάμπολλες λύσεις, αναμένεται να παρατάξει μία ομάδα που δεν είναι σε θέση να μελετήσει ο αντίπαλος προπονητής. Τεράστιο ατού για τον Παναθηναϊκό το ότι όλοι αυτοί οι ποιοτικοί παίκτες δείχνουν ικανοί να ανταπεξέλθουν σε πολλά διαφορετικά συστήματα. Θεωρητικά κάτι τέτοιο απαιτεί χρόνο και μοντάρισμα, αλλά ο φετινός ΠΑΟ δείχνει πιο έτοιμος από ποτέ.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα