Φίλης κατά Αμβρόσιου: Τζιχαντιστές μητροπολίτες καλλιεργούν το μίσος

Mαίνεται ο πόλεμος του Νίκου Φίλη με τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο αφού ο υπουργός Παιδείας, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, έκανε λόγο για «τζιχαντιστές μητροπολίτες που καλλιεργούν το μίσος”. Mεταξύ άλλων ο κ. Φίλης απέκλεισε το ενδεχόμενο απεργιών κατά τη διάρκεια των Πανελληνίων και υπερασπίστηκε τις αλλαγές στο ολοήμερο σχολείο και στο μάθημα των Θρησκευτικών. Εξέφρασε επίσης, την αισιοδοξία του για την πορεία της διαπραγμάτευσης.

Για τις αλλαγές γύρω από το ολοήμερο σχολείο, τόνισε πως «για πρώτη φορά ιδρύουμε ένα ενιαίου τύπου ολοήμερο σχολείο σε όλη τη χώρα. Δηλαδή, όλα τα παιδιά και όχι συγκεκριμένα όπως συνέβαινε πριν», και περιέγραψε τα μαθήματα που «θα εμπλουτίσουν το δημόσιο σχολείο», όπως ξένες γλώσσες και θεατρική αγωγή, ενώ υποστηρίζοντας την αλλαγή, επικαλέστηκε μελέτες που δείχνουν ότι, «δεν κάνει καλό στα παιδιά να μένουν επτά ώρες σε αίθουσες που συχνά δεν είναι λειτουργικές». Επιπλέον, σημείωσε ότι, μόλις 50.000 από τους 600.000 μαθητές πηγαίνουν στο ολοήμερο σχολείο.

Σχετικά με τα κριτήρια για την εγγραφή παιδιών στο ολοήμερο σχολείο, είπε αυτά δεν αλλάζουν, καθώς και ότι «όλες οι ευαίσθητες κατηγορίες παιδιών θα ικανοποιηθούν».

Σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει με το μάθημα των Θρησκευτικών, διευκρίνισε ότι, «το μάθημα δεν καταργείται, αλλά αλλάζει, αναμορφώνεται», περιγράφοντας ότι, στο μάθημα θα δοθεί βάρος στο πολιτιστικό κομμάτι του χριστιανισμού, αλλά και στο «άνοιγμα» σε άλλες θρησκείες.

Διευκρίνισε εξάλλου ότι «κληρικοί θα πηγαίνουν στο σχολείο, αλλά όχι για να επιτηρούν τους θεολόγους και αφότου τελειώσει το μάθημα, όπως πήγαιναν επί ώρες Μητροπολίτες», και σχολίασε: «Να τους υποδεικνύουν πώς θα διδάσκουν τη θεωρία του Δαρβίνου για την εξέλιξη… Αυτό είναι ξέφραγο αμπέλι». Έκανε μάλιστα λόγο για «τζιχαντιστές μητροπολίτες που καλλιεργούν το μίσος», ξεκαθαρίζοντας πως ο ρόλος του σχολείου είναι η μάθηση και όχι τα κηρύγματα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα