Φαλίρισε η εταιρεία του Άι Βασίλη!

ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ… ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ!

Αν νομίζατε ότι τα λουκέτα στα εμπορικά καταστήματα και οι χρεοκοπημένες εταιρείες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις φορολογικές και άλλες υποχρεώσεις τους είναι προνόμιο της Ελλάδας της κρίσης και των μνημονίων θα αναθεωρήσετε διαβάζοντας την παρακάτω είδηση.

Τι λέει αυτή; Ότι η φινλανδική εταιρεία με την επωνυμία Dianordia οδηγήθηκε στα φορολογικά δικαστήριο της σκανδιναβικής χώρας με αίτημα των αρχών να υπαχθεί σε καθεστώς πτώχευσης!

Το θέμα, ωστόσο, δεν αυτό καθ’ αυτό το… φαλιμέντο, όσο το γεγονός ότι η Dianordia δεν όποια κι όποια εταιρεία. Πρόκειται για τη φίρμα που κάθε χρόνο δίνει τη δυνατότητα σε χιλιάδες παιδιά από όλο τον κόσμο να συναντήσουν κατά πρόσωπο τον Άγιο Βασίλη!

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ετήσια βάση περίπου 300.000 τουρίστες από 100 διαφορετικές χώρες επισκέπτονται τα γραφεία του Άγιου Βασίλη, ο οποίος είναι και ο μοναδικός «νόμιμος» Άγιος Βασίλης στο Ροβανιέμι. Το γραφείο του Santa Claus είναι μέρος ενός θεματικού πάρκου που ονομάζεται «χωριό του Άι Βασίλη», το οποίο στεγάζει διάφορες εταιρείες.

Αυτή λοιπόν η εταιρεία έφτασε να έχει οφειλές στην εφορία του Ελσίνκι οι οποίες αγγίζουν τις 200.000 ευρώ και λόγω αυτού οι αρμόδιες αρχές υπέβαλαν αίτηση πτώχευσης της Dianordia.

Οι πληροφορίες θέλουν τον ιδιοκτήτη της εταιρείας να έχει ήδη καταθέσει στην εφορία τα μισά χρήματα της οφειλής ωστόσο ο κίνδυνος να βρεθεί το Ροβανιέμι για πρώτη φορά χωρίς τον μασκότ Άγιό του παραμένει υπαρκτός.

(Με στοιχεία από το matrix24.gr)

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα