Φανταστική η ΑΕΚ κόντρα στην Ολίμπια, πολλές υποσχέσεις για το μέλλον

Το καλύτερό της φετινό παιχνίδι πραγματοποίησε η μπασκετική ΑΕΚ κόντρα στην Ολίμπια για το θεσμό της FIBA Champions League, δείχνοντας νέα σημάδια βελτίωσης, κάτι εξαιρετικά ενθαρρυντικό για  το ελληνικό μπάσκετ, καθώς φαίνεται πως σταδιακά αρχίζει και αποκτά έναν ακόμη δυνατό πόλο.

Η Ένωση ήταν απολαυστική στο 91-73 κόντρα στην νταμπλούχο Σλοβενίας, με πολλούς παίκτες πρωταγωνιστές και στατιστικούς αριθμούς που προκαλούν ίλιγγο, αλλά το κυριότερο, έπαιξε στρωτό και θεαματικό μπάσκετ, κάτι που αρέσει στον κόσμο.

Ο Μάνι Χάρις είναι παίκτης επιπέδου ΝΒΑ και όχι απλά Euroleague. Κόντρα στην Ολύμπια σταμάτησε στους 26 πόντους επειδή επέλεξε στην τέταρτη περίοδο να αφήσει και τους συμπαίκτες του να σκοράρουν. Είχε επίσης οκτώ ριμπάουντ (πέντε επιθετικά!), πέντε ασίστ, τέσσερα κλεψίματα και δύσκολα δεν θα ανακηρυχθεί MVP της αγωνιστικής.

Ο ανεβασμένος Γκριν είναι ο πλέι μέικερ που έψαχνε η ΑΕΚ και εύστοχος και διεισδυτικός και οργανωτικός και πασέρ. Είχε 13 πόντους (62,5% ευστοχία), επτά ασίστ, δύο κλεψίματα!

Απίθανος πάλι ο Λαρεντζάκης, παίκτης Εθνικής ομάδας, με 13 πόντους, πέντε κλεψίματα, τέσσερα ριμπάουντ, μία ασίστ.

Κυρίαρχος ο Μαυροειδής με 15 πόντους (7/9 σουτ!) και 11 ριμπάουντ.

Συμπληρωματικοί σε αυτό το παιχνίδι Ελονού και Σάκοτα, αλλά υπερπολύτιμοι σε άλλα ματς.

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος κάνει δουλειά και φαίνεται. Η ομάδα του παίζει άμυνα στην μπάλα, έχει αποκτήσει ενέργεια στα ριμπάουντ –  κάτι που έλειψε στα πρώτα ματς – και επιθετικό πλουραλισμό, καθώς ο Χάρις αρχίζει και βρίσκει επαφή και ο Γκριν τον τρόπο να εκμεταλλεύεται τους συμπαίκτες του.

Προβληματισμός σίγουρα υπάρχει για την αδυναμία των Μπάρλοου και Τζέιμς να είναι σταθεροί και αποδοτικοί σε όλα τα παιχνίδια, ενώ ο Σι θα αποδεσμευτεί σύντομα και ο Καβαδδάς αναμένεται από μέρα σε μέρα να αποτελέσει μέλος της ομάδας.

Ο Άτιτς, τέλος, παίρνει τα λεπτά που του αναλογούν στα ευρωπαϊκά μας, με τη νεολαία – Μωραΐτης, Τσαλμπούρης, Ρογκαβόπουλος, Αγραβάνης,Χατζηδάκης, Καμπερίδης – να…σιγοβράζει και να περιμένει τη σειρά της.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα