Φαν Γκάαλ… 600 εκατ. ευρώ για τη Γιουνάιτεντ

Φεύγει ή δεν φεύγει ο Λουίς Φαν Γκάαλ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ; Θα αποχωρήσει τώρα ή το καλοκαίρι; Ποιος θα έρθει στη θέση του; Ερωτήματα που θα βρουν τις απαντήσεις τους στο προσεχές μέλλον. Πόσο κόστισε, ωστόσο, το «πείραμα» του Ολλανδού στους «κόκκινους διάβολους»; Περισσότερα από 600 εκατ. ευρώ!

Η διοίκηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διέθεσε το ποσό των 200 εκατ. ευρώ για μεταγραφές το καλοκαίρι του 2014 και άλλα τόσα το καλοκαίρι του 2015. Εφόσον απομακρυνθεί ο Ολλανδός, θα πρέπει να πληρωθεί το υπόλοιπο του συμβολαίου του μέχρι το 2017, ήτοι άλλα 15 εκατ. ευρώ, ενώ ήδη έχει εισπράξεις άλλα τόσα. Συνολικά, δηλαδή, 30 εκατ. ευρώ.

Περίπου 65 εκατ. ευρώ θα χαθούν από μία ενδεχόμενη αποτυχία της ομάδας να βγει στην πρώτη τετράδα της Premier League και να εξασφαλίσει ή να διεκδικήσει (ως τέταρτη) την είσοδό της στους ομίλους του Champions League. Στα παραπάνω προσθέστε και την απόσυρση περίπου 100 εκατ. ευρώ από χορηγούς, οι οποίοι έχουν δώσει τα ωραία τους χρήματα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με… προαπαιτούμενο τη συμμετοχή της στον κορυφαίο θεσμό σε επίπεδο συλλόγων.

Ως… κερασάκι στην τούρτα, υπολογίστε και την πρόσληψη του νέου προπονητή, δηλαδή άλλα 15-20 τουλάχιστον εκατ. ευρώ για το διάστημα μέχρι το 2017. Συνολικά μαζεύεται ένα ποσό πάνω από 600 εκατ.! Χρήματα τα οποία δεν είχε ξοδέψει ούτε κατά διάνοια ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και δεν απέδωσαν ούτε έναν τίτλο ή μία διάκριση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα