Φατμά Σαμουρά: Αυτή είναι η νέα επίτροπος της ΕΠΟ!

Η 54χρονη Φατμά Σαμπά Ντιούφ Σαμουρά, μέλος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για περισσότερα από 20 χρόνια και Γενική Γραμματέας της FIFA από το Μάη του 2016 ορίστηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία ως επιτετραμμένη του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Η εξέλιξη αυτή θα φανεί στην πορεία αν θα είναι θετική. Το ήθος και η ακεραιότητα της συγκεκριμένης γυναίκας δεν αμφισβητούνται, ωστόσο δεν γνωρίζει τίποτα σχετικά με το «μαγικό κόσμο» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τι είναι, όμως, καλύτερο, να γνωρίζει κανείς ή να μη γνωρίζει τα τεκταινόμενα και το παρασκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου, να έχει πλήρη άγνοια και να κρίνει τα πάντα εκ του μηδενός;

Η Φατμά Σαμουρά αντικατέστησε στη Γενική Γραμματεία της FIFA τον εμπλεκόμενο σε θέματα διαφθοράς Ζερόμ Βάλκε και οι δραστηριότητές της έχουν να κάνουν με οργανωτικά και εμπορικά θέματα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Η πιο αμφιλεγόμενη απόφασή της ήταν όταν απαγόρευσε στις βρετανικές Εθνικές ομάδες ποδοσφαίρου να φέρουν στο πέτο τους σύμβολο μνήμης των πεσόντων στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν έχουν πληγεί από πολέμους μόνο η Αγγλία, η Σκωτία και η Ουαλία. Η Συρία, αλλά και πολλές αφρικανικές χώρες έχουν τεράστιες απώλειες. Δεν μπορούμε να κάνουμε εξαιρέσεις». Η μάλλον λογική της στάση είχε αναγκάσει τη βρετανίδα πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι, να δηλώσει πως η απόφασή της ήταν εξοργιστική!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα