Νίνης για όλους και όλοι για Νίνη!

Ο Σωτήρης Νίνης μπορεί να μη γεμίζει το μάτι σε πολλούς, διότι η ποδοσφαιρική του διαδρομή μετά τον Παναθηναϊκό δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε, αλλά δεν παύει να είναι Έλληνας παίκτης σε καλή ηλικία, με δεδομένο ταλέντο και σίγουρα πολλή όρεξη για μπάλα.

Επίσης, αν ανατρέξει κάποιος στις επιδόσεις του, θα διαπιστώσει πως από το καλοκαίρι του 2015 κι έπειτα έχουν πληθύνει οι συμμετοχές του, έχουν βελτιωθεί τα στατιστικά του και έχει επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις. Όχι στις πολύ καλές όπως αυτές στον ΠΑΟ όταν ξεκινούσε ως 16χρονος την καριέρα του και έκανε πράγματα και θαύματα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, αλλά σίγουρα δείχνει πιο κατασταλαγμένος αγωνιστικά και πιο σίγουρος στις εντός γηπέδου επιλογές του.

Ο Νίνης μένει ελεύθερος από τη βελγική Σαρλερουά, παρά το ότι μετράει δύο γκολ (συν ένα που δεν του χρεώθηκε) και τέσσερις ασίστ σε 14 αγώνες, αλλά και εξαιρετική συμβολή στην οργάνωση του παιχνιδιού. Περιέργως, έπαψε να υπολογίζεται από τον προπονητή του και οδεύει προς αποδέσμευση, κάτι που σημαίνει πως όλες οι μεγάλες ελληνικές ομάδες δικαιούνται να μελετούν την περίπτωση του, ενώ σημειώνουμε πως ενδιαφέρεται και ο Ερυθρός Αστέρας.

Ο Σωτήρης Νίνης τον τελευταίο 1,5 χρόνο έχει παίξει σε 40 παιχνίδια μετρώντας έξι γκολ και εννέα ασίστ. Εντελώς αθόρυβα δείχνει να βελτιώνεται και να αφήνει πίσω όλες μα όλες τις λανθασμένες επιλογές της καριέρας (κυρίως η μετεγγραφή στην υπό διάλυση Πάρμα), αλλά και την κακή διαχείριση των προπονητών που αντί να τον προσέξουν τον «έκαψαν» με αποτέλεσμα για 2-3 χρόνια να παίζει με ενοχλήσεις στους κοιλιακούς-προσαγωγούς.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα