Φεύγει για… διακοπές στα… Νησιά Φερόε ο Ρανιέρι!

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της εθνικής Ελλάδος, μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί του Σαββάτου (15/11) με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή.

Το τυπικό της ανακοίνωσης αναμένεται να πραγματοποιηθεί μετά το φιλικό παιχνίδι με τη Σερβία, την Τετάρτη και αφού θα έχει επέλθει συμφωνία για την αποζημίωση που προβλέπεται στο συμβόλαιο του Ιταλού προπονητή.

Ο επικεφαλής της Ομοσπονδίας ανέλαβε, με δήλωσή του, την ευθύνη για την επιλογή στο πρόσωπο του Ιταλού προπονητή και ανακοίνωσε πως δρομολογούνται εξελίξεις στο αμέσως επόμενο διάστημα. Ωστόσο η ζημιά έγινε και πιθανότατα να αποδειχθεί ανεπανόρθωτη τόσο για το κύρος της προ δεκαετίας Πρωταθλήτριας Ευρώπης, όσο και για την προσπάθειά της να προκριθεί στα τελικά του EURTO 2016. Ο Κλαούντιο Ρανιέρι, με μόλις μία ισοπαλία σε σύνολο τεσσάρων αγώνων, αποχώρησε με ένα ακόμη… ρεκόρ στο «ενεργητικό» του, αυτό του πλέον αποτυχημένου τεχνικού της εθνικής Ελλάδος.

Ο Γιώργος Σαρρής ναι μεν ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για την επιλογή του Ρανιέρι, ωστόσο καλείται να δώσει εξηγήσεις, όχι μόνο στο δ.σ. της Ομοσπονδίας, αλλά και στον φίλαθλο κόσμο, για μία σειρά ενεργειών του και σχέσεων που ανάπτυξε, οδηγώντας την Εθνική ομάδα στη σημερινή κατάσταση. Πρώτα απ’ όλα, ο Πρόεδρος της ΕΠΟ θα πρέπει να εξηγήσει τις σχέσεις του με γνωστό Έλληνα μάνατζερ, ο οποίος μεσολάβησε για να έρθει ο Ρανιέρι, ενώ έφερε και τον Βασίλη Τζαλακώστα, όντας κουμπάρος του, στο τιμόνι της Εθνικής Νέων, η οποία επίσης γνώρισε ντροπιαστική ήττα με 10-0 από την Ελβετία, πριν απομακρυνθεί από τον πάγκο της.

Επίσης, ο Γιώργος Σαρρής θα πρέπει να εξηγήσει το σκεπτικό της κατάργηση της εκπροσώπησης του ελληνικού ποδοσφαίρου από την αρμόδια επιτροπή διαιτησίας της UEFA και αντ’ αυτής την επιλογή εκπροσώπησης στην επιτροπή των MEDIA της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, από γνωστό Έλληνα δημοσιογράφο.

Οφείλει να εξηγήσει τους λόγους που πίεσε με αυτόν τον ακατανόητο τρόπο τον Φερνάντο Σάντος, με αποτέλεσμα να απαντήσει αρνητικά ο Πορτογάλος και μάλιστα ελάχιστο διάστημα πριν το ταξίδι της εθνικής ομάδας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, με συνέπεια όσα ευτράπελα και ντροπιαστικά παρακολουθήσαμε σε επίπεδο αποδυτηρίων, ανεξάρτητα με την πορεία της ομάδας στο τουρνουά.

Πρέπει επίσης να εξηγήσει τη διαδικασία που λαμβάνονται οι αποφάσεις, καθώς μαρτυρίες παραγόντων που λαμβάνουν μέρος στα συμβούλια της ΕΠΟ, κάνουν λόγο για προαποφασισμένες ενέργειες, που επιβάλλονται με… συνοπτικές διαδικασίες.

Σε κάθε περίπτωση, ο Γιώργος Σαρρής ανέλαβε την ευθύνη για την επιλογή του Ρανιέρι, αλλά μεταβίβασε στον Ιταλό όλο το βάρος της ευθύνης για την εικόνα που παρουσιάζει η Εθνική. Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου της ΕΠΟ:

«Μετά το σημερινό καταστροφικό για την εθνική ομάδα αποτέλεσμα, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για την ατυχέστατη επιλογή του προπονητή, που είχε σαν συνέπεια να εμφανιστεί ενώπιον των Ελλήνων φιλάθλων αυτή η κάκιστη εικόνα της εθνικής Ομάδας. Σε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο που θα συγκαλέσω θα αναλάβω την ευθύνη και ενώπιον των μελών του και θα δρομολογήσω όλες τις απαραίτητες αλλαγές που χρειάζονται για να μην ξαναζήσει η Εθνική Ομάδα μια τόσο ντροπιαστική βραδιά».

Πήρε… φωτιά το Twiiter!

Η ήττα από τα Φερόε, όπως ήταν φυσικό, έβαλε… φωτιά στο Twitter, οι χρήστες του οποίου σχολίασαν ποικιλοτρόπως το γεγονός, τόσο κατά τη διάρκεια όσο (κυρίως) μετά τη λήξη του αγώνα.

Δείτε παρακάτω κάποια επιλεγμένα tweets, καθώς και όλα όσα έχουν γραφεί και συνεχίζουν να γράφονται (σε ζωντανή ροή) στο Twitter σχετικά:

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα