Φεύγει για να μην πάθει πάλι εγκεφαλικό!

Μετά τον Τραϊανό Δέλλα, τον Γκουστάβο Πογιέτ, τον Στέλιο Μανωλά και τον Τιμούρ Κετσπάγια, ένας ακόμη προπονητής από τη μέρα που η ΑΕΚ επέστρεψε στη φυσική της θέση, φαίνεται πως θα έχει βραχύβια θητεία. Ο Ζοζέ Μοράις κάθεται αυτή τη στιγμή που μιλάμε στον πάγκο της Ένωσης, αλλά αν συνεχίσει να βρίσκεται σε αυτόν και μετά τις 15 του Γενάρη θα είναι έκπληξη!

Ο ίδιος ο Μοράις δείχνει να μην αντέχει την πίεση, ίσως μιλάμε για έναν δεύτερο Στέλιο Μανωλά, ο οποίος μετά τον τελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό απελευθέρωσε όλη την ένταση που είχε συσσωρεύσει και έφτασε στο νοσοκομείο με συμπτώματα κρίσης πανικού. Ο πορτογάλος τεχνικός, μετά τον αγώνα με τον Παναιτωλικό εξέφρασε σκέψεις παραίτησης στους συνεργάτες του που τον μετάπεισαν και πήγε στη Συνέντευξη Τύπου με μία ώρα καθυστέρηση, εμφανώς καταβεβλημένος.

Δεν είναι ψέμα να πούμε πως ο Ζοζέ Μοράις προσπαθεί να προστατέψει τον εαυτό του, καθώς πριν από μήνες υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο την ώρα που έδινε οδηγίες στην προπόνηση. Στην ΑΕΚ του 2017 ο προπονητής πρέπει να βγάζει ένταση και είναι φανερό εντός του αγωνιστικού χώρου πως οι καλοστημένοι, κεφάτοι και σαφώς πιο συνεργατικοί ποδοσφαιριστές της Ένωσης έχουν άγχος, το άγχος που τους μεταδίδει ο Ζοζέ Μοράις. Πολύ κακός σύμμαχος.

Μιλάμε δηλαδή για μία κατάσταση στην οποία οι ποδοσφαιριστές χαίρονται την προπόνηση, καταλαβαίνουν ότι εξελίσσονται ως αθλητές, αντιλαμβάνονται τα «θέλω» του τεχνικού τους, αλλά δεν μπορούν να αποδώσουν, παίζοντας με την ανασφάλεια που τους μεταδίδει ένας άπειρος και πιεσμένος προπονητής. Να δείτε που η ΑΕΚ θα αποδεσμευτεί από τον προπονητή της για λόγους… υγείας, καθώς στα πρόθυρα νευρικής κρίσης βρίσκονται και οι λίγοι φίλαθλοι της ομάδας που συνεχίζουν να παρακολουθούν από κοντά τα μαρτύρια του ΟΑΚΑ.

Ας δούμε με λίγα λόγια την αγωνιστική συμπεριφορά της ΑΕΚ στα παιχνίδια υπό την καθοδήγηση του Ζοζέ Μοράις:

Με Πανιώνιο εντός (0-0): Απογοητευτική η εικόνα της Ένωσης στο πρώτο ματς πρωταθλήματος του Μοράις, πήρε αυτό που άξιζε, ένα βαθμό.

Με ΠΑΟΚ εκτός (ήττα 1-0): Καλοστημένη η ομάδα, αλλά ακίνδυνη, πήγε για την ισοπαλία χωρίς να ρισκάρει, αφού ήταν το πρώτο του εκτός έδρας ντέρμπι. Άδικη ήττα στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεω , η ΑΕΚ άξιζε έναν πόντο.

Με Ατρόμητο εντός (2-2):  Αποτέλεσμα σοκ για τους «κιτρινόμαυρους» που έκαναν καλό παιχνίδι, προηγήθηκαν 2-0 και αντί να πετύχουν και τρίτο γκολ δέχθηκαν την ισοφάριση μέσα σε ένα δεκάλεπτο με εκείνο το τραγικό λάθος του Ανέστη. Άξιζε τη νίκη, πήρε τον ένα βαθμό.

Με Πλατανιά εντός (νίκη 3-0): Η ΑΕΚ ήταν υποτονική στο πρώτο ημίχρονο, και ανέβηκε μετά το 70’, δεν απειλήθηκε ποτέ και σίγουρα νίκησε δίκαια, ίσως με μεγαλύτερο σκορ απ’ ότι θα άξιζε.

Με Κέρκυρα εκτός (1-1):  Η πρώτη εκτός έδρας ισοπαλία για την ΑΕΚ, σε ένα παιχνίδι που ήλεγχε, αλλά δεν κατάφερε να «καθαρίσει» και όταν ο αντίπαλος προπονητής άλλαξε το σύστημα, η ομάδα του Μοράις τα έχασε. Ένα κακό δεκάλεπτο στέρησε από την Ένωση τη νίκη, την οποία όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, μάλλον δεν άξιζε.

Με Λεβαδειακό εντός (νίκη 4-0): Η ΑΕΚ έπαιξε για μεγάλο χρονικό διάστημα με παίκτη παραπάνω και νίκησε εύκολα και δίκαια, παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο.

Με ΠΑΣ Γιάννινα εντός (1-1): Άλλο ένα καλό παιχνίδι για την ΑΕΚ, αυτή τη φορά με δέκα παίκτες. Άδικη ισοφάριση στο τέλος και αρκετό πάθος από τους παίκτες του Μοράις, που πάλι όμως κατηγορήθηκε για κακές αλλαγές.

Με Παναιτωλικό εντός (0-0): Η τελευταία παράσταση του Δικεφάλου που προκάλεσε έντονες αποδοκιμασίες. Μία από τα ίδια από τους παίκτες, καλό παιχνίδι, αλλά αναποτελεσματικό, με τον Πορτογάλο να κατηγορείται για λάθος σύστημα και καθυστερημένες αλλαγές.

Η δικαιολογία των «πεσμένων» παικτών

Η αλήθεια είναι πως ο Κετσπάγια και ο Μοράις είχαν και έχουν να διαχειριστούν μία παρτίδα παικτών που σε ατομικό επίπεδο είναι πεσμένοι σε σχέση με πέρσι. Αν όχι όλοι, οι περισσότεροι:

Πέτρος Μάνταλος: Δεν έχει μπει στη χρονιά με την κορμοστασιά του ηγέτη της ομάδας. Είναι ένας καλός παίκτης, αλλά ο κόσμος περιμένει ακόμη να πάρει ένα παιχνίδι πάνω του, όπως έκανε πέρσι στον τελικό του Κυπέλλου.

Ντιντάκ Βίλα: Πέρσι ήταν σταθερός και αποδοτικός, φέτος είναι άλλος παίκτης. Πέρσι είχε και βοήθειες από τον Σοϊλέδη, φέτος ο Ντίας είναι ανύπαρκτος. Πεσμένος κατακόρυφα ο αριστερός οπισθοφύλακας της Ένωσης, έβαλε το γκολ στην πρεμιέρα και μετά έσβησε!

Δημήτρης Κολοβέτσιος: Αποκτά εμπειρίες, φτάνει σε καλή ποδοσφαιρική ηλικία, αλλά αντί να ωριμάζει, συνεχίζει τα ατομικά λάθη και δεν εμπνέει εμπιστοσύνη. Καλός τακτικά, αλλά δεν προοδεύει.

Μιχάλης Μπακάκης: Τραυματίστηκε και δεν επέστρεψε ποτέ. Μεγάλη απογοήτευση, η ΑΕΚ περίμενε πολλά από αυτόν.

Ρόναλντ Βάργκας: Ο Βενεζουελάνος ήταν κομβικός πέρσι, φέτος ένας απλός ρολίστας και μία δεύτερη επιλογή.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα