«Φεύγω αν δεν επιστρέψουν οι απολυμένες καθαρίστριες»

Με παραίτηση απειλεί  Γιώργος Κατρούγκαλος αν δεν επιστρέψουν οι απολυμένες  καθαρίστριες στα πόστα τους. Ειδικότερα, σε μπελάδες βάζει την κυβέρνηση ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αφού σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ, στέλνει μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας πως «δεν θα μείνω στην κυβέρνηση αν υποχωρήσει στις κόκκινες γραμμές».

«Αν μας πουν οι απολυμένοι δεν γυρίζουν, δεν υπάρχει συμφωνία. Είναι κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση. Αν οι εταίροι επιμείνουν δεν θα υπάρξει συμφωνία» δήλωσε, ενώ ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση δεν τηρήσει την «κόκκινη γραμμή» είπε ότι δεν θα μείνει στη θέση του, εκτιμώντας, πάντως ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.

«Θα κάνουμε ό,τι λέγαμε»

Για τους «θεσμούς» και τις επικρίσεις περί «κωλοτούμπας» ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι «θα κάνουμε ό,τι λέγαμε. Θεσμοί είναι η Κομισιόν η ΕΚΤ και η Κομισιόν. Αυτοί μπορούν να συζητήσουν τις δικές μας μεταρρυθμίσεις και όχι αυτές που επιβλήθηκαν απ’ έξω. Αν συνεχιζόταν το Μνημόνιο θα έπρεπε να προχωρήσω σε 2.000 απολύσεις. Εγώ θα ξαναπάρω πίσω αυτούς που απολύθηκαν. Εμείς θα αποκαταστίσουμε τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Οι συνταξιούχοι θα πάρουν στα χέρια τους την επικουρική τους σύνταξη, πριν θα την έβλεπαν μειωμένη. Εμείς κερδίσαμε ένα τετράμηνο εκεχειρίας. Θέλουμε να προχωρήσουμε με δικές μας μεταρρυθμίσεις».

«Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης θα πάει σε βάθος τετραετίας»

Ο κ. Κατρούγκαλος πρόσθεσε ότι «δεν τέλειωσαν οι κόκκινες γραμμές μας. Αν πέσουμε πάλι σε τοίχο μπορεί να έχουμε κρίση ξανά. Η διαπραγμάτευση αυτή δεν είναι ναι σε όλα όπως πριν. Το μνημόνιο πέθανε, δεν υπάρχει αναφορά στο κείμενο». Παράλληλα, τόνισε ότι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης θα πάει σε βάθος τετραετίας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολυτασικό κόμμα. Αυτή η συμφωνία είναι συμφωνία εκεχειρίας δεν είναι η τελική διευθέτηση για το ζήτημα του χρέους» είπε για τις επικρίσεις εντός του κόμματος.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα