Φιγιόν: Αποφάσισα να μην ενδώσω στον εκφοβισμό και στην πίεση

Στα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα με τις αποκαλύψεις για τη σύζυγό του, Πενελόπ, και  τις κατηγορίες για πλασματικές θέσεις απασχόλησης μελών της οικογένειάς του,  αναφέρθηκε ο Φρανσουά Φιγιόν μέσω άρθρου του σε μια εφημερίδα.  

Ο συντηρητικός υποψήφιος στις γαλλικές προεδρικές εκλογές κάλεσε την Τετάρτη τους ψηφοφόρους να υποστηρίξουν την εκστρατεία του, αφού έχασε την πρώτη θέση στις δημοσκοπήσεις. Το σκάνδαλο ανάγκασε τον Φιγιόν να ζητήσει συγγνώμη και η δημοτικότητά του έχει μειωθεί πολύ. Δημοσκοπήσεις δείχνουν πως ο ανεξάρτητος κεντρώος Εμανουέλ Μακρόν είναι πιθανόν να κερδίσει τις εκλογές, νικώντας την ηγέτιδα του ακροδεξιού Εθνικού ΜετώπουΜαρίν Λεπέν στον δεύτερο γύρο με πλειοψηφία δύο τρίτων.

“Αποφάσισα να μην ενδώσω στον εκφοβισμό και στην πίεση. Επέλεξα να σταθώ μπροστά στους Γάλλους, να αντιμετωπίσω την κρίση τους”, δήλωσε ο Φιγιόν στην Ouest-France, την επαρχιακή εφημερίδα με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στη Γαλλία η οποία έχει μεγάλη αναγνωσιμότητα στη δυτική Γαλλία που αποτελεί προπύργιό του.

Στην προσπάθεια να ανακτήσει την ορμή του και να δείξει ότι έχει την υποστήριξη των ισχυρών προσώπων του κόμματός του, ο Φιγιόν επισκέφθηκε την Τρίτη (χθες) την περιοχή της Καμπανίας, που πλευροκοπείται από τον τοπικό βουλευτή Φρανσουά Μπαροάν, το όνομα του οποίου έχει αναφερθεί ως υποψήφιο σε ένα ενδεχόμενο “σχέδιο Β”.

Όμως ο Φιγιόν αποδοκιμάστηκε σε ένα εργοστάσιο αθλητικού εξοπλισμού από διαδηλωτές που φώναζαν “Απατεώνα! Κλέφτη!” ανέφερε η εφημερίδα Les Echos.

Πηγή στο Σοσιαλιστικό Κόμμα δήλωσε πως οι βαρόνοι του κόμματος Οι Ρεπουμπλικάνοι δεν είναι πιθανό να ανατρέψουν τον Φιγιόν τώρα, δεδομένου ότι δεν έχει αναδυθεί ένας ξεκάθαρος εναλλακτικός υποψήφιος και δεν υπάρχει χρόνος για τη διοργάνωση νέων προκριματικών εκλογών.

“Δεν βρίσκονταν μακριά (από ένα κομματικό πραξικόπημα), αλλά κόλλησαν”, δήλωσε η πηγή.

Η επίδειξη ενότητας του Φιγιόν με τον Μπαροάν δεν σταμάτησε τα ΜΜΕ από την εξονυχιστική έρευνα που διεξάγουν κατά του 62χρονου πρώην πρωθυπουργού τις τελευταίες δύο εβδομάδες, αφότου η σατιρική εβδομαδιαία εφημερίδα Le Canard Enchaine έγραψε πως η σύζυγος του Φιγιόν, Πενέλοπε, είχε λάβει δημόσιο χρήμα για εργασία την οποία πιθανόν δεν έκανε. Ανέφερε αργότερα ότι δύο από τα ενήλικα παιδιά του Φιγιόν έχουν λάβει επίσης χρήματα των φορολογουμένων.

Ο Φιγιόν έχει πει πως η σύζυγός του δεν εργάστηκε για εκείνον.

Σήμερα, το τηλεοπτικό κανάλι BFM Business, ανέφερε σε ένα άρθρο στην ιστοσελίδα του πως ο Φιγιόν έλαβε 200.000 ευρώ ως αμοιβή από την ασφαλιστική εταιρία AXA από τα μέσα του 2012 έως τα μέσα του 2014 μέσω του γραφείου επιχειρηματικών συμβουλών που διευθύνει, 2F Conseil.

Γαλλικά MME ανέφεραν στα τέλη του προηγούμενου έτους πως ο πρώην επικεφαλής της AXA, Ανρί ντε Καστρίς, θα μπορούσε να γίνει o επόμενος υπουργός Οικονομικών.

Η AXA και το περιβάλλον του Φιγιόν δεν έχουν απαντήσει προς το παρόν στα αιτήματα για σχολιασμό.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα